Достъпът до социалните платформи в Пакистан бе блокиран по нареждане

...
Достъпът до социалните платформи в Пакистан бе блокиран по нареждане
Коментари Харесай

Пакистан блокира временно социалните медии


Достъпът до обществените платформи в Пакистан бе блокиран по разпореждане на управляващите
(снимка: CC0 Public Domain)

Правителството на Пакистан краткотрайно е блокирало няколко услуги за обществени медии в южноазиатската страна, съгласно консуматори и държавно уведомление, за което заяви разнообразни медии.

В заповед, озаглавена „ Пълно блокиране на платформите за обществени медии ”, пакистанското държавно управление подрежда на Пакистанския телекомуникационен орган да блокира платформите за обществени медии, в това число Twitter, Фейсбук, WhatsApp, YouTube и Telegram от 11 часа сутринта до 15 часа локално време в петък.
още по тематиката
Този ход идва в миг, когато Пакистан се пробва да предприеме ограничения против брутална терористична група, включително да попречи на злосторниците да нарушават молитвените събрания в петък, след дни на митинги, изпълнени с принуждение, отбелязва.

Според локални хора, малко евентуално е възбраната да завърши в часа, за който е разгласен краят ѝ. Те споделят, че макар „ рухването ” на възбраната да е планувано за 15:00 ч. в петък, всички досегашни дейности на държавното управление от този тип сочат, че блокирането евентуално ще продължи по-дълго.

Въпреки че Пакистан, сходно на прилежаща Индия, краткотрайно е ограничавал достъпа до телефонни диалози в страната, за първи път Исламабад издава цялостна възбрана за всички обществените медии в страната.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР