Достъпът до наркотици в ЕС и употребата им се запазват

...
Достъпът до наркотици в ЕС и употребата им се запазват
Коментари Харесай

Наркотиците в ЕС остават достъпни

Достъпът до опиати в Европейски Съюз и използването им се резервират на високо ниво, сочи годишният отчет на Европейския център за наблюдаване на тези субстанции и на пристрастяването към тях, заяви Европейската комисия.



Изделията от канабис са най-употребявани, а производството на синтетични опиати нараства, се добавя в отчета, чието показване следва на следващия ден. Употребата на опиати е обвързвана с доста здравни и публични проблеми, в това число с психологични отклонения и опити за самонараняване, бездомничество, престъпност измежду младежите, демонстрира наблюдението.

Комисията отбелязва, че през май предложи законодателни промени, които плануват лишаване на имущество, добито благодарение на закононарушения, свързани с опиати. Предвижда се страните от Европейски Съюз да могат да наблюдават, запорират, ръководят и лишават средства, добити от закононарушения с опиати. Държавите ще могат да подхващат дейности сходни облаги да не бъдат вложени в по-нататъшна незаконна активност. Доходността от закононарушения, свързани с опиати, е най-високата, разяснява Европейска комисия.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР