Доста твърдо и усилено се приближаваме към еврозоната. България беше

...
Доста твърдо и усилено се приближаваме към еврозоната. България беше
Коментари Харесай

Премиерът Денков коментира акцията на МВР срещу Божков, имотния скандал и случая Даная

Доста твърдо и интензивно се приближаваме към еврозоната. България беше извадена от листата с точки, които би обсъждана еврогрупата. Така че с доста старания персонално на финансовия министър, успяхме да потвърдим, че сме надеждни. Единственият аршин, който не успяхме да покрием е за инфлацията, която би трябвало да е 1,5%. Ако погледнете данните ще видите, че тя спада с доста бързи темпове, тъй че ние се приближаваме до осъществяването и на този аршин. Това съобщи министър-председателят акад. пред публицисти в Пловдив.

Относно тематиката със санирането, министър председателят съобщи, че се търсят още средства, с цел да бъдат финансирани още планове от листата, който преди време е юридически за санирането.

На въпрос дали ще се намерят още средства за фермерите, с цел да не стачкуват, той съобщи: „ За тази година има към 500 милиона лв. повече, в сравнение с бюджета на предходната година. След като изпълнихме всички претенции, които бяха смислени на аграрните производители предходната година. Така че средства има. Това, което следва е да забележим дали има проблем с разпределението на тези средства, дали е належащо да се намесим в това, което досега е възнамерявало Министерството на земеделието и дали имат съображение част от тези претенции, тъй като от време на време се оказва, че е въпрос на недоумение. Очакват се средства от една посока, а се оказва, че те са заложени на друго място. Така че диалогът ще бъде изцяло прагматичен – това, което е налично дали се употребява по най-прагматичния метод “.

Министър-председателят Денков разяснява и акцията на Министерство на вътрешните работи в адреси на предприемача Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от. „ Говорихме с вътрешния министър. Той сподели, че те извършват дейности по нареждания на прокурора. По закон само прокурорът може да разяснява информация пред обществеността. Не желая да разясня нищо повече “.

„ Смятам, че се дължи едно публично пояснение защо става дума, само че това е в пълномощията на прокурора “, акцентира той.

Денков сподели, че е приказвал с за имотния скандал в последните дни. „ Той даде напълно ясно пояснение – купено, продадено. Това са неща, които той показа посредством обществените медии. Мисля, че би трябвало него да питате и. Знам, че са сезирани съответните органи, тъй че би трябвало да мине инспекцията. И различен път съм казвал, че съответните правосъдни органи би трябвало да си свършат работата. Ако има нещо неправилно – да кажат. Това, което виждаме непрестанно, че се подмята каква ли не информация. Трябва да бъде тествана и в случай че някой е направил престъпление – би трябвало да понесе следствие – и по закон, и надлежно морални, в случай че има проблем “.

Денков разяснява и избора на нови конституционни съдии: " Това е пълномощие на Народно събрание, процедурата беше изпълнена. В профила на двамата претенденти има основна разлика и това дава отражение както в мненията, по този начин и в метода, по който се допуска, че ще работят техните кандидатури. "

По повод случая с 15-годишната Даная, министър председателят Денков съобщи:

" Няма по какъв начин да работи здравната система, в случай че подлагаме на подозрение всяко нещо, което се случва. Затова би трябвало да имаме доверие на докторите и в случай че има рецензии против тях би трябвало да е въз основата на инспекции и съответни резултати, които да демонстрират съответен проблем. Имало е такива случаи от предходни години. Но до момента в който няма подобен резултат от инспекция, ние би трябвало да имаме вяра на докторите. Иначе при кого различен ще отидем - при докторите. "

Докато няма резултати от инспекцията, които да демонстрират, че нещо не е редно, аз персонално разгадавам на презумпцията за непорочност. Докато няма умозаключение за лекарска неточност, аз считам, че лекарска неточност няма, посочи Денков.

Премиерът е уверен, че до края на годината страната ни ще извърши критериите за влизане в чакалнята в еврозоната.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР