Доста се направи последните години и това води до стотици

...
Доста се направи последните години и това води до стотици
Коментари Харесай

Борисов към търговците на горива: Изсветлете бизнеса си, за да не стане като с контрабандистите на цигари и алкохол - в ареста

Доста се направи последните години и това води до стотици милиони повече в бюджета. Работим безапелационно. Всички тези милиони отиват за нарастване на заплатите на учители, в опазването на здравето, пенсии, написа novini.bg.

Това сподели премиерът Бойко Борисов по време на представянето на трендовете и равнищата на противозаконната търговия с цигари от изследването на празните опаковки. 

" Освен стотиците милиони повече в бюджета захарните произведения, месата и другите акцизни артикули. За интервала 2014-2019 година приходите в бюджета са с 50% повече. За горивата - 2008-2013 година, финансов министър и след това министър председател, признава на едни фирмите загуби и идващите години няма налози. Не желая да приказвам за политика тук, само че вие това го знаете доста добре. Утре имаме заседание с регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи, тъй като те към този момент дават информация на Терзийски какъв брой незаконни цигари, тютюн, алкохол са арестувани. По същия метод действаме и с горивата. Всяка една Икономическа полиция ще се регистрира. Сега ще излезе и наредбата за видеонаблюденията и доста почнаха да " скърцат ". Искам всички да се обединим и всяко едно добре предложение да бъде осъществено. Целта ми е човешкият фактор да бъде редуциран до най-малко и да имаме нулева контрабанда на горива ", разгласи Борисов.

" Тези, които не се съобразиха от цигарения и алкохолния бизнес, са в арестите. Моят най-колегиален съвет е всички от бранша с горива да си приведат бизнеса в " бяло ". Има голяма опозиция против нововъведенията. Не желаят да си заплащат налозите, само че излизат и викат: желаеме страната да ни направи пътища, да ни направи осветяване, желаеме нарастване на пенсии и заплати. Съпротивата е огромна. Приходите от бюджета дават опция да се случи всичко това. Призовавам всички от бизнеса с горива да си го легализират. Видяхте в другите сектори какво става - по арестите са. И тях преди 2-3 години ги предизвестих колегиално. Прокурорите, митниците, данъчните, служителите на реда работят интензивно по места и резултатите са видни. Всички работим да се изсветли бизнеса. Ето и в този момент отложихме касовите апарати до септември. Трябва ли да се краде от Данък добавена стойност? Истински се надявам гражданският бранш да ни помогне. Вие публицистите също би трябвало да говорите и да обяснявате ", прикани министър-председателят.

" За нас е всекидневие да следим тези тематики. Не е хубаво единствено ние да приказваме, че има спад на контрабандата, тъй като ще излезе, че се хвалим, а може и резултатите да не са правилни. Когато обаче тук Безлов и Ганев споделят, че има спад, резултатите се засичат. Всичко при горивата ще се снима, в случай че би трябвало и с ръчна камера. Ето, идва Безлов при мен и ми споделя: В пристанището е влязал танкер. Има ли го на видео, няма го. Тогава шефът на Митниците, на Гранична полиция си хващат куфурчето и си отпътуват. Ако го има, ще помоля Безлов да се извини за погрешната информация ", завърши Бойко Борисов.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР