Доста от най-запалените любители на книгите вероятно вече са прочели

...
Доста от най-запалените любители на книгите вероятно вече са прочели
Коментари Харесай

Изкуствен интелект вече е написал стотици книги

Доста от най-запалените фенове на книгите евентуално към този момент са прочели най-малко по едно заглавие, което е написано от изкуствен интелект, или той е „ съавтор “. Има огромен растеж на книгите, които се продават в интернет и са дело на умни логаритми, оповестява Engadget.
Прочетете още
„ Хората могат да вършат цели кариери от това. Идеята всеки да напише книга към този момент не наподобява невъзможна “, разяснява пред Reuters Брет Шиклер, търговец и от скоро нов създател с оповестена детска книга в онлайн магазина на Amazon.

Според данни на организацията нашумелият интелигентен логаритъм ChatGPT към този момент е написан като съавтор на над 200 книги в магазина на Amazon. Реалният брой евентуално е доста по-голям, защото онлайн хипермаркетът няма условие за наложително споменаване, в случай че интелигентен логаритъм е взел участие в писането на дадена книга.

Вече могат да се намерят стотици заглавия в най-различни жанрове, които малко или напълно са написани от изкуствен интелект. „ Трябва да се тормозим от това, защото такива книги ще наводнят пазара и доста създатели ще останат без работа. Трябва да има бистрота от създателите и платформите по какъв начин са основани книгите или ще се окажем с огромен брой нискокачествени заглавия “, разяснява Мари Расенбергер, изпълнителен шеф на американската Гилдия на създателите.

Има и разногласия до каква степен е етично да се употребява изкуствен интелект в писането на книги, изключително, в случай че това не бъде казано ясно. Вече имаше и не една полемика кой носи авторските права в такива обстановки. Някои съдилища отсъдиха, че изкуственият разсъдък не може да има авторски права, макар че е основател на нещо. Затова има и апели да се създадат промени в законодателството и по-ясни дефиниции.

Също по този начин е противоречиво кой може да бъде считан за създател. Дали индивидът, който е въвел напътствията в логаритъма каква история да напише, с какви герои и каква цел, или самият изкуствен интелект, който по-късно е основал целия текст по тези инструкции. Човекът по-късно също може да редактира текста.

Има и различен проблем – ботовете като ChatGPT, са подготвени посредством към този момент основано наличие, което приспособяват. Затова могат да бъдат упрекнати в плагиатство. Или пък доста да изкривят обстоятелства и да си измислят несъществуващи проблеми, които да показват като действителни. Все още обаче няма никакви регулации в тази сфера и фирмите и хората би трябвало сами да преценят границите.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР