Доста млади дами с дълги крака, тесни поли или прилепнали

...
Доста млади дами с дълги крака, тесни поли или прилепнали
Коментари Харесай

Ицо Хазарта конкурира Кирил Петков по селфита, сбогом на деп...

Доста млади дами с дълги крайници, тесни поли или прилепнали панталони също наводниха Народното събрание

Ако денят се познава по заранта, този парламент ще бъде пъстър и забавен. Пък какъв брой ще изкара, май никой не знае. Няма подозрения, смяната е нахлула в постройката с надпис " Съединението прави силата ". Поне за старите кучета - депутати, сътрудници и публицисти, които са отразявали последните. Буквално и преносно.

Първите усещания са свързани с променените места на партиите. Общо взето, единствено " Демократична България " и Българска социалистическа партия са запазили местата си в залата - извънредно ляво и извънредно дясно. ГЕРБ са минали в бранша на „ демократите “. На тяхно място в центъра към този момент са „ Продължаваме промяната “ и хората на Слави. Последните са пръснати по задните редове, където са и новобранците от „ Възраждане “. Малко е мъчно човек да се ориентира, изключително при толкоз нови лица.

„ Продължаваме промяната " е взела обичаната стая на ГЕРБ, тъкмо до тази на Българска социалистическа партия. При алените смяна няма. И стаята, и лицата са добре познати.

ГЕРБ са преместени в другия кулоар в някогашните стаи на " ИТН ". В края му са новобранците от „ Възраждане “, чийто водач Костадин Костадинов крачи наперено по коридорите. Депутатите му, които демонстративно сядат по време на химна на Европа, го следват по петите.

Естествено, от сутринта рекордният брой кореспонденти са фокусирали камерите върху Кирил Петков, Асен Василев и хората им. Бъдещият (вероятно) министър председател се разхожда ухилен. Трябва да му се признае, има стоманени нерви и не сменя физиономията при най-малко 20-ината прекъсвания от публицисти с едни и същи въпроси: по кое време ще има държавно управление, кои са министри, каква ще е формулата. Харвардците не се уморяват да дават едни и същи отговори. Но от възпитание стопират и приказват пред камерите.

Куриозното е, че максимален интерес провокира предпоследното им прекъсване от медиите току пред стаята на Политическа партия. Буквално десетки публицисти затискат двамата и в желанието да се доберат до първите позиции за малко не унищожават скъпа картина на стената. Огромното платно се разклаща, само че по знамение не пада.

Петков и Василев се държат като обиграни играчи, въпреки да са идвали едвам няколко пъти в Народното събрание като министри. Виж, съпартийците им несъмнено са обезпокоени и това им проличава. Предимно младежи, те кимат вежливо. Репортерите ги стопират и с опрощение ги питат за име и изборен регион. Все отново 90 % от тях са непознати. Няма място за мусене. Някои дават отговор, други се извиняват, че им трябват няколко дни насочване в ситуацията, преди да приказват.

Но настроението на Кирил Петков очевидно ги заразява. При всяко събиране в стаята зад вратата се носи смях. Явно първият ден като депутати им харесва.

Прави усещане, че всички в най-голямата партия носят почтително маски. Някои от тях молят да не ги смъкват, даже когато дават отговор на въпросите. За смут на операторите, които се чудят по какъв начин да изкарат прекрасен тон.

Един от ревностните последователи на маските е Христо Петров, другояче казано - Ицо Хазарта. Рапърът изрично дели третото място за най-търсен събеседник, след Петков и Василев. Дели го с Делян Пеевски, който също е преследван от куп кореспонденти при всяка поява в коридорите.

И Хазарта, и депутатът от Движение за права и свободи обаче са сбити в отговорите и бързат да се измъкнат от микрофоните. Двамата си потеглят съвсем едновременно. Хазарта е с костюм и чантичка. Признава, че отива да се преоблече вкъщи и пали колата към Велико Търново, където има присъединяване в петък вечер.

Пеевски също напуща, пожелава триумф на новия парламентарен началник Никола Минчев пред една от малките екрани.

Един по един се изнасят министри и посетители. Култова е строителният министър Виолета Комитова, която споделя весел​а история от драмите с парите за автомагистрали: „ Един съсед в блока ме стопира на потегляне от работа и ме пита: „ Добре де, Вили, какъв брой пари дадохте на строителите, та спряхте митингите? “. Отговарям му: „ Нищо “! Той обаче не има вяра: „ Не може да е нищо, постоянно се дават пари “.

Голям екшън се развихря към най-младия народен представител в Народното събрание - 23-годишния студент по медицина Милко Пенев от „ Промяната “. Куп тв екипи са решили да създадат репортажи с него (плюс най-възрастния), само че не го познават. Те застават в засада пред стаята на Политическа партия и нападат с въпрос всеки по-младичък народен представител. Уви, бъдещият доктор Пенев като че ли е липсващ или пък съумява да се промъкне благодарение на маската.

Доста млади дами с дълги крайници, тесни поли или прилепнали панталони също са наводнили Народното събрание в първия ден. Споменатите " остарели кучета " мъчно се ориентират дали хубавиците са от новите депутати, сътрудници или пък просто „ зайци “ в някоя медия. Но на този парламент не липсва съблазън, отлично!

Като за първи ден на мода са фотосите. Не единствено формалните. Селфита си вършат и депутати, и посетители, даже дипломатически лица, почели откриването.

Суматохата завършва много след последния звънец на Народното събрание. На групи депутатите се изнасят да хапнат някъде.

Столът към този момент не е толкоз прелъстителен. Не поради цените, те са си ОК. Просто в него към този момент не се сяда, а храната се раздава в пластмасови кутии. Пък всеки да яде където откри.

Някак си не се връзва с хубавите костюми и тежки аромати на парфюм, които се носят по коридорите. Небрежен е единствено бургаският народен представител Константин Бачийски от „ Промяната “, който се носи по бяла риза, повече като за женитба. „ Важното е какво ще свършим “, не се тормози да изясни неналичието на костюм бунтарят.
Свързани вести Пловдивски шурей стана най-младият началник на парламента
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР