Доста години си играхме на партии и партийки, докато нараснаха

...
Доста години си играхме на партии и партийки, докато нараснаха
Коментари Харесай

Защо другите бивши соцстрани са 30 години пред нас

Доста години си играхме на партии и партийки, до момента в който набъбнаха до над 400 – фамилни, родови, другарски, селски, квартални и така нататък Тази причина е една от главните да сме в това положение. Дават се за образец всички други някогашни соцстрани, само че те си резервираха и стопанската система, и армията, и селското стопанство и потеглиха по новия политически път. Сега са над 30 години преди нас. Младите избягаха, с цел да търсят работа по света. България е обхваната от страшна демографска злополука.

Правителството не взема никакви ограничения и работи за своите господари, на които българският народ не им е необходим, а им е нужна нашата страна.

Тези дни народът на Унгария сподели какво и по какъв начин да се направи за превъзмогване на една партия, която не се преценява с неговите условия. Обединиха се всичките партии и победиха в столицата и всички огромни градове.

По-голямата част от интелигенцията, на която е обвързване да се грижи за народа, е удовлетворена и си кротува. Другата част от нея, водена от своите вождистки стремежи, си прави партийки, раздробявайки гласоподавателите. Видно е, че една шепа хора не са в положение да трансформират нещата, само че твърдо декларират, че ще го създадат, и лъжат електората, като му дават обещание, че след изборите ще настъпи парадайс.

Докога бе, българи? Ще се обединим ли като унгарците, или ще се топим като нация.

Инж. Христо Джуров

Инфо: 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР