Доста често започнахме да чуваме, че прахът е вреден за

...
Доста често започнахме да чуваме, че прахът е вреден за
Коментари Харесай

Направете го още от днес: 8 причини да започнете да слагате оцет в пералнята

Доста постоянно започнахме да чуваме, че прахът е нездравословен за здравето ни. Повечето от съществуващите артикули съдържат токсични субстанции, които способстват за активирането на алергените, кожно нервират кожата и даже водят до здравословни проблеми
За да предпазите себе си и фамилията си от сходни проблеми, пробвайте да употребявате елементарен оцет за пране.
Той освен се оправя с петна и избелване не по-лошо от химикали, само че и не вреди на вашето здраве.
Пералнята и оцета
По- положително изпиране в сравнение с с препарати

Много от вас може да са скептични към оцета и да не одобряват съществено апела за неговото потребление.
Но откакто прочетете следните преимущества ще се убедите сами:
Ще ви помогне да запазите цвета на нещата.
Поради състава си, оцетът съвършено разтваря плаката от сапун или прахуляк и по този метод предотвратява избледняването на тъканите. Ето за какво към този момент не се постанова да изхвърляте нещата единствено тъй като са обезцветени.
Изпълнете функционалността на омекотител

Оцетът омекотява нещата по-добре от доста омекотители Това е изключително правилно при прането на спално долни дрехи и кърпи, които са прекомерно груби и не са комфортни за приложимост.
Осигурява антистатичен резултат.
Няма повече конвулсивно търсене на антистатици в навечерието на празника. Вашите рокли и пуловери ще не помнят ненавижданата лепкавост, дължаща се на добавения оцет по време на измиването.
Върнете нещата към остарялата белота.

Пожълтелите тениски и сивите кърпи могат и би трябвало да бъдат върнати в естествен цвят За да извършите това, е задоволително да ги изперете единствено като добавите оцет – неговата киселина съвършено унищожава молекулите на упоритите замърсявания.
Ще отстрани петна.
От този миг нататък, можете елементарно да забравите за скъпите почистващи препарати за петна, тъй като за тази функционалност ще имате задоволително оцет. И в случай че добавите сода към него, сигурно можете да кажете, че петната ще изчезнат вечно.
Отстранява неприятните миризми.

Всички бяха изправени пред миризмата на влажно пране, „ аромата “ на използваните или опушени неща. В такива обстановки, оцетът ще помогне да се отстранен всички неприятни елементи – просто го прибавете към машината преди измиване.
Предпазва от оцветяване.
С оцет, не можете да се страхувате да поставите в пералнята по едно и също време алена тениска и бели панталони. Просто накиснете нещата в него преди измиване – това ще помогне да запазите цвета и да се предотврати оцветяването.
Предотвратява свиването на облеклата.

В допълнение към нещата, оцетът ще бъде от огромна изгода, той ще защищити машината от образуването на плесен, котлен камък, миризма и нездравословни бактерии.
Колко и къде да прибавим
В взаимозависимост от повода за потребление и стремежи резултат, дозите могат да бъдат две: 200 или 100 ml.
По-малък размер се употребява, когато оцетът работи като омекотител, антистатичен сътрудник или белина. Също по този начин, 100 мл ще бъде задоволително, с цел да освежите цвета или да премахнете неприятните миризми. Оцетът в този случай се излива в отделението за препарати
За да премахнете петна, да защитете пералната машина и да премахнете изключително устойчивите и неприятни миризми, ще ви трябват 200 мл оцет. В този случай сътрудникът би трябвало да се излее в разделянето с прахта.

Струва си да откажете да употребявате оцет, в случай че ще перете коприна – тя е доста сензитивна към киселини. Това важи и за кожени произведения, дантела и сатен, лен, кадифе и шифон – те няма да понасят оцетната киселина и вследствие на това просто ще станат неизползваеми.
Само един инструмент и верният метод ще оказват помощ за решаването на доста проблеми, които ви безпокоят дълго време. В допълнение към миенето на масата оцетът може да се употребява за решение на други проблеми в семейството, както и за битка с целулита. Като цяло, това е един от най-универсалните принадлежности във вашата кухня. Не забравяйте да си запазите потребните публикации и да ги споделите с другари!
Инфо: lekuvai

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР