Доста често срещаме негативно отношение от страна на институциите и

...
Доста често срещаме негативно отношение от страна на институциите и
Коментари Харесай

Пламен Димитров – лидер на БНС: „Ако няма национализъм, нямаме и бъдеще“

„ Доста постоянно срещаме отрицателно отношение от страна на институциите и това е, несъмнено, под въздействие на разнообразни леви непознати организации, които за жалост, имат мощни лобита във властовите структури и надлежно се пробват по всевъзможен метод да пречат освен на нас, само че и на всевъзможен вид родолюбиви начинания, които са ориентирани към запазване на българската памет на българската просвета. “, споделя Пламен Димитров.

„ Едно от доста значимите неща, с които се занимаваме, а точно да възстановим тази поредна последователност сред поколенията националисти, тъй като това е нещо доста значимо. Имаме, в тази връзки, и редица мероприятия, които организираме като лекции, семинари, разнообразни образования и за нашите членове, само че и за по-широк кръг хора, които могат да дойдат, в случай че имат интерес. Правим разнообразни празнувания и възпоменания и за български герои, които са забравени или заради някаква причина, като ген. Луков, който комунистите са се пробвали изобщо да ги изтрият от историята. “, споделя Димитров. 

„ Луков марш стартира след една среща сред представители на нашата организация, тогава още напълно млади, и възрастни легионери, оживели след комунистическите репресии, след лагерите, след всички тези ужаси на предходния режим, които се пробваха да пречупят духа на българските националисти и да унищожават национализма. “, споделя Пламен Димитров.

„ Национализмът е обич към своето, към околните ти. Това е в действителност едно схващане и по тази причина че хората, които са ти близки не са единствено най-близкият кръг до теб, фамилията ти, това е по-големият ти жанр и цялата нация. Ние сме едно цяло и би трябвало да се отнасяме към всеки член на нашия народ като към член на нашето семейство. “

Целият диалог на проф. Никола Алтънков с Пламен Димитров можете да гледате във видеото: 

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР