Доста често поглеждаме към скандинавските страни, за да се убедим,

...
Доста често поглеждаме към скандинавските страни, за да се убедим,
Коментари Харесай

Град изцяло от дърво - да, и такъв ще има в...

Доста постоянно поглеждаме към скандинавските страни, с цел да се убедим, че там хората живеят по-щастливо и по-добре.

И няма за какво да се чудим по какъв начин се случва, тъй като там просто се работи, а освен се дава обещание. Поредното доказателство е един в действителност упорит и, бихме го нарекли, самоуверен план.

Скандинавските архитектурни студиа Henning Larsen и White Arkitekter работят по построяването на град в, който бъде напълно от дърво.  Stockholm Wood City би трябвало да се трансформира в най-големият в света план, употребяващ солидна дървесина.

Така нареченият дървен град ще бъде построен в Сикла, регион в южната част на шведската столица. Stockholm Wood City ще бъде разпрострат на повърхност от 250 000 кв.м и ще разполага със 7000 офис пространства и 2000 жилищни, написа Dezeen.

Идеята е това пространство да дава чувство за гора, когато човек се разхожда из постройките. " Търсихме да създадем градска среда, изпълнена със спокойствието на гора, което докара до компактно, намерено пространство, което носи отличителната минималистична и функционална хармония на скандинавския дизайн ", споделя бизнесмена Атриум Люнберг.

Според него архитектите са присъединили естествени елементи в структурите на постройките. Като да вземем за пример зелени покриви, които обезпечават по-добра изолираност, и огромни прозорци, пропускащи повече естествена светлина. " Така се въплъщава нашата визия за град, който процъфтява в естетика с природата. "
 Dogen City на японската компания N-Ark - плаващият град, който се приспособява към климата и се грижи за здравето на хората
Плаващият град, който се приспособява към климата и се грижи за здравето на хората

Ето по какъв начин наподобява планът за него

Най-интересното е, че постройките ще бъдат построени от незапалим солиден дървен материал. Люнберг твърди, че дървената структура понижава отрицателното влияние върху климата. Както по време на строителната фаза, по този начин и през целия и витален цикъл.

Сред другите изгоди от дървения град са и по-бързото и безшумно довеждане докрай и по-доброто богатство на хората. Към момента към момента няма по-конкретна информация по тематиката, само че се очаква Stockholm Wood City да има независимо създадена и съхранявана сила.

Строежът би трябвало да стартира през 2025 година, а първата постройка да бъде изцяло приключена през 2027 година " Изграждаме плана на етапи, с цел да научим нови неща по време на всяка фаза, които по-късно можем да използван в идващите ", разяснява Люнберг.
 Smart Forest City Cancun, Канкун, Мексико, Стефано Боери и концепцията за образован зелен град на бъдещето
Зеленият град на бъдещето

Къде ще се намира и какво ще съставлява

Stockholm Wood City няма да разполага единствено с офиси и жилищни пространства, само че и с заведения за хранене и магазини, несъмнено. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР