Доскорошният нападател на Рома Патрик Шик опита да обясни причините,

...
Доскорошният нападател на Рома Патрик Шик опита да обясни причините,
Коментари Харесай

Шик след напускането на Рома: Бях като в капан

Доскорошният нападател на Рома Патрик Шик опита да изясни аргументите, заради които престоят му в римския гранд се дефинира като неуспех. Според чешкия национал напрежението върху него е било прекомерно огромно и постоянно го е карало да се усеща „ като в капан”.

Нападателят дойде на „ Олимпико”, откакто негов трансфер от Сампдория в Ювентус се провали поради дребни кардиологични проблеми, открити при медицинските прегледи. Сега той ще изкара сезон 2019/2020 чартърен в Република България Лайпциг, който заплати за това наслаждение 3,5 милиона евро. Германският отбор има и опцията да откупи играча против доплащане от 29 милиона.

„ В нито един момент не се усещах благополучен в Рим, по тази причина мисля, че започнах вярната крачка”, сподели 23-годишният Чех.

„ Имах потребност от промяна на ситуацията. Не бяхме сигурни до последния миг дали този трансфер ще се случи. Затова бях подготвен да мина в Лайпциг, само че се бях подготвил и при положение, че остана. Тогава щях да се боря за мястото си в Рома.”

„ Един Джеко ми сподели, че да отида в Лайпциг би бил добър ход, тъй като той е играл в Германия. Взех всичко под внимание – от техния игрови жанр до позицията им в класирането, а също и присъединяване им в Шампионската лига.”

„ Четох и доста неща за техния треньор – Юлиан Нагелсман – и че той играе футбол, какъвто аз оценявам. Освен това ми споделиха, че е доста земен човек.”

„ Промяната ще е сериозна, тъй като Рома играеше много муден вид футбол, по тази причина ни беше мъчно да пробием проведена отбрана. Ще е друго в Лайпциг, защото техният футбол е бърз и нападателен.”

„ Не бих споделил, че избягах от Рома, само че несъмнено имах потребност от смяна и това е верният ход за моята кариера. Трудно ми е да кажа за какво нещата не се получиха, само че имаше доста фактори. Стартът на едно ново премеждие без предсезонна подготовка е постоянно сложен, след това пристигнаха травмите, огромните упования, които – за жалост – не оправдах в цялостна степен. Като прибавим и напрежението, под което бях подложен, всичко това ме накара да се усещам като в капан”, приключи Шик.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР