Доскорошният генерален секретар на ЮНЕСКО Ирина Бокова за първи път

...
Доскорошният генерален секретар на ЮНЕСКО Ирина Бокова за първи път
Коментари Харесай

Ирина Бокова: Беше ми болно, че правителството издигна още един кандидат

Доскорошният общоприет секретар на ЮНЕСКО Ирина Бокова за първи път разяснява обстановката с изборите в организацията предходната година, при които, с изключение на нейната кандидатура, българското държавно управление издигна и тази на Кристалина Георгиева. Това стана в предаването „ 120 минути ” на bTV.

„ Аз напълно бях съсредоточена да направя почтена акция, въпреки че не съм и правила кой знае каква акция. Съжалявам, несъмнено, за случилото се, тъй като в последна сметка престижът на България пострада. Най-важното за мен бе да получа един заслужен резултат при гласуването и мисля, че го получих – да не обидя страната си, което е доста значимо за мен.

Не би трябвало да се не помни, че аз не бях просто претендент, а продължавах да съм шеф на най-голямата организация в системата на Организация на обединените нации. Беше ми доста болно, само че за мен беше значимо да си довърша мандата, в случай че може да продължа с почитание към България – да направя нещо за страната си. И го направих, като подписахме съглашението за центъра за нематериално завещание и други документи.

Опитах се да попитам държавното управление в България какво се случва, само че видях че мъчно се намира отговор и просто взех решение да продължа. Приех обстоятелствата и останах в акцията. Сега съм удовлетворена, че приключвам на високо равнище втория си мандат и считам, че с това съм направила въпреки всичко нещо за страната си. ”

Относно журналистическото следствие за преведени от азербайджанския хайлайф 2.9 милиарда $ към европейски политици за закупуването на първокласни артикули и парцели и пране на пари, и това, ме името на брачна половинка й Калин Митрев попада там с получени 345 000 евро на осем транша, Бокова съобщи:

„ Мисля, че имаше опит да бъда уязвена и аз по този въпрос, с изключение на и Калин. Мисля, че нещата ще се изяснят, престижът ми в ЮНЕСКО изобщо не е потърпевш от тези опити да бъда очернена. И считам, че всичко ще си пристигна на мястото, като приключат всички инспекции. Да, болно ми е, че стана по този начин, само че човек би трябвало да свикне да понася и удари, като е на подобен висок пост ”.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР