Доскоро трябваше да посещаваме специализирани уебсайтове, за да превръщаме нашите

...
Доскоро трябваше да посещаваме специализирани уебсайтове, за да превръщаме нашите
Коментари Харесай

Търсачката на Google става AI генератор на изображения

Доскоро трябваше да посещаваме профилирани уеб страници, с цел да трансформираме нашите запитвания на натурален език в изкуство, генерирано от изкуствен интелект, само че към този момент не!

Engadget цитира Гугъл, от където оповестяват, че потребителите, които са се присъединили в услугата Search Generative Experience (SGE), ще могат да основават AI изображения непосредствено в общоприетата лента за търсене.

SGE е визията на Гугъл за бъдещето на търсенето в интернет. Вместо да избира уеб страници от лист с резултати, системата ще синтезира (разумно) пореден отговор на запитването на натурален език на потребителя, като употребява същите данни, до които биха довели връзките от листата.

Актуализациите във връзка с изображенията са естествено уголемение на този опит, като вместо генериран текст се връщат генерирани изображения (с помощта на изкуствения разсъдък Imagen).

Потребителите вкарват изложение на това, което търсят, и в границите на няколко секунди търсачката основава четири други възможности, от които могат да избират и доуточняват. Потребителите ще могат също по този начин да експортират генерираните изображения в Drive или да ги изтеглят.

Нещо повече, те ще могат да генерират изображения непосредствено в Гугъл Images. Така че, в случай че търсите " минималистична маска за Хелоуин " или " хрумвания за страховити кучешки къщички ", ще можете да въведете това в лентата за търсене и Гугъл да генерира изображение въз основа на него, показват от компанията.

Това, което е в действителност ужасно, е, че по-късно можете да включите Гугъл Lens към това генерирано изображение, с цел да търсите действителни, действителни артикули, които най-вече наподобяват на това, което компютърът е основал по вашата подкана.

Разбира се, в новите функционалности са вградени редица ограничавания. Трябва да сте регистрирани в Гугъл Labs и да сте се присъединили в програмата SGE, с цел да употребявате всичко това. Освен това новите функционалности за генериране на изображения ще бъдат налични единствено на територията на Съединени американски щати, в англоезични приложения и за консуматори над 18 години. Последното условие е малко необичайно, като се има поради, че Гугъл преди малко се постара да направи програмата налична за младежи.

Въпреки това при триумф на програмата в Съединени американски щати е въпрос на време тя да се появи на всички пазари, стига да не се сблъска с регулаторни ограничавания.  

Компанията също по този начин уголемява напъните си за ограничение на злоупотребите с технологията за генеративен изкуствен интелект. На потребителите ще бъде неразрешено да основават фотореалистични изображения на човешки лица, както и изображения на известни персони.

Не на последно място, Гугъл внедрява системата SynthID, създадена от DeepMind, която беше оповестена предишния месец. SythID е образно неоткриваем воден знак за метаданни, който отбелязва генерираното от AI изображение като такова и дава информация за това кой го е основал и по кое време.

Новите функционалности ще бъдат налични посредством раздела Labs в приложението на Гугъл за iOS и Android, както и в десктоп версията на Chrome за определени консуматори.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР