Доскоро те бяха най-големият външен инвеститор в държавата, заяви членът

...
Доскоро те бяха най-големият външен инвеститор в държавата, заяви членът
Коментари Харесай

Стоил Цицелков: 1/5 от българите живеят в чужбина

Доскоро те бяха най-големият външен вложител в страната, съобщи членът на Обществения съвет на ЦИК

Гласуването в чужбина да може да бъде по пощата, да е единствено в посолствата и в случай че не си живял задоволително в страната, да имаш ограничавания за гласоподаване. Това прикани някогашният външен министър Милен Керемедчиев в предаването „ Челюсти ” по NOVA NEWS. Той се разгласи за ограничаване на правото за гласоподаване на наши избори за хора, които живеят над 10 година в България.

„ 1/5 от българите живеят в чужбина. Доскоро бяха най-големият външен вложител в страната. Не знам кой ми заплаща налозите на притежателите в България, аз си ги заплащам. От тази 1/5-та гласоподават от 160 до 240 000 души в чужбина. Това съобщи членът на Обществения съвет на ЦИК Стоил Цицелков. Той изясни какъв брой са мандатите от чужбина за депутатите в българския парламент.

Бившият външен министър Милен Керемедчиев даде числа за образец и запита по какъв начин се получава по този начин, че нашите сънародници в Турция са дали своят вот на 100% с машина, няма нито една пусната бюлетина. „ От 22 секции в чужбина, при които 100% се е гласувало машинно, 18 са в Турция, 2 са в Испания, 1 във Англия и 1 в Германия. Как се получава по този начин, че нашите сънародници от турския етнос са най-интелигентни, най-прогресивни и нито един не е дал своя вот с бюлетина ”, запита Керемедчиев.

 

 

Цицелков напомни, че членовете на секционните секции постоянно вадят пари от джоба си, с цел да обезпечат опция за гласоподаване. Той посочи и неналичието на надзор.

„ Около 160-180 000 са гласувалите в чужбина български жители. Около 750 са секциите в 61 страни. В 20 страни са дали своят вот по-малко от 100 души в секция, а в 30 страни са дали своят вот по-малко от 300 души в секция. Изборите са един голям запас – 4,2 млн. лв. се изсипват от централния бюджет. Освен това са и разноските от бюджета на Външно министерство, което командирова хора, провежда секции ”. Това изясни някогашният зам.-външен министър Милен Керемедчиев. Той прикани да спрат операциите за изборите в чужбина.

Как може да подсигуряваме, че членовете на СИК в чужбина няма да предават своите пристрастия на гласоподавателите, запита Керемедчиев. По думите му Външно министерство не може да открива секции на всички места в чужбина и се постанова да лимитират опциите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР