Доскоро наричахме културно присвояване всички опити на знаменитости да изглеждат

...
Доскоро наричахме културно присвояване всички опити на знаменитости да изглеждат
Коментари Харесай

Когато прическа стане повод за етнически скандал: Що е blackfishing и кои звезди яко го загазиха?

Доскоро наричахме " културно заграбване " всички опити на звезди да наподобяват като хора с различен цвят на кожата. Но към този момент има един нов и по-конкретен термин - Blackfishing. Той значи обстановки, в които човек, който не е негър, съзнателно се пробва да наподобява като подобен. Най-често става въпрос за по-тъмен загар, грим и характерни прически, присъщи за чернокожите.

През седмицата се развихри точно подобен скандал. В окото на бурята попадна Иги Азалия, която пусна клип и нова ария. В една от визиите тя бе с много по-тъмен цвят на кожата и с черна перука. И тъкмо в това беше упрекната - в blackfishing. Но Иги Азалия надалеч не е единствената звезда, която е упреквана в това. Ето кои бяха преди нея. 

 Виж още: Тези холивудски звезди нямат нищо срещу да приказват за... бройките си! Кой с какъв брой е спал? 

Рита Ора 

През 2020 година избухва огромен скандал, защото почитатели на певицата осъзнават, че тя има албански корени, като и двамата имат много европеидни черти и като цяло са с много ярък цвят на кожата. Така почитателите на Рита Ора я упрекват, че съзнателно основава визията, че е тъмнокожа или най-малко мулатка, защото доста постоянно оформя косата си със характерни плитки. 

Кайли Дженър 

Докато Рита Ора има единствено един подобен сканда зад тила си, реалити звездата има доста. Причината - още веднъж плитки и характерни за културата на тъмнокожите прически. Хората я упрекват най-често, че си " присвоява " тази просвета за да бъде по-актуална и съвременна, с цел да може да се продават гримовете ѝ.

Така се е стигало нееднократно до обстановки, в които Дженър е трила свои фотоси поради мнения и кавги. 

Виж още: Шон Мендес повишил звук на Камила Кабейо: „ Почувствах се като злобар “ 

Ким Кардашиян

Описаната нагоре обстановка се е случвала нееднократно и на Ким Кардашиян и то нееднократно. Най-шумният от всички бе абсурдът от 2014 година, когато тя театралничи за корица на списание. Става въпрос за емблематичната фотография, на която тя придържа чаша на задните си елементи. Всъщност ставаше въпрос за пресъздаване на емблематична фотография от 1976 година, на която обаче театралничи чернокожа. Днес и Ким, и фотографът от 1976 година са подложени на критика поради представянето на тялото на чернокожите дами като полов обект.

По-малки, само че въпреки всичко кавги, са обвинявания към Ким, когато е сплитала косата си в така наречен рибена кост.

Виж още: Старата обич наслойка не хваща! Тези холивудски двойки бяха разграничени, само че през днешния ден са образец за семейство 

Ариана Гранде

Кожата на певицата става все по-тъмна и по-тъмна през годините. Обвинявана е в присвояването на разнообразни култури по разнообразни мотиви. Така беше и с видеото към 7 Rings, което беше същински международен шлагер.

Виж още: Отвличания, секс с духове, 4 зърна... Тези холивудски звезди имат повече от странни истории! 

Селена Гомес

Певицата е с мексикански корени, само че през 2020 година се появява на корица на списание и незабавно е упрекната, че си присвоява културата на чернокожите. Причината тук не са плитките, а тенът на кожата на певицата.

Джиджи Хадид

Трудно бихме съумели да разпознаем модела на фотографията нагоре, само че холандката с палестински корени театралничи за италианския Vogue точно по този начин. Критиците упрекнаха изданието. Тогава Хадид пренасочи рецензиите към основния редактор на изданието. Освен това тя се и извини публично.

Изображение: https://www.instagram.com/ritaora/
https://www.instagram.com/kimkardashian/
https://www.instagram.com/arianagrande/

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР