Дошъл е сребърният медал на тежкоатлетката от Смолян Милка Манева.

...
Дошъл е сребърният медал на тежкоатлетката от Смолян Милка Манева.
Коментари Харесай

Най-после дойде сребърният медал на Милка Манева от МОК

Дошъл е сребърният орден на тежкоатлетката от Смолян Милка Манева. Официалната гала по връчването му ще извърши ръководителят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова. Събитието ще е в събота от 11,30 часа в Националната спортна академия.
Новината удостовери самата щангистка, притежател на среброто от летните олимпийски игри в Лондон през 2012 година
„ На работа съм – търча, оформям учениците и нямам време да се веселя. Смесени усеща изпитвам. Обадиха ми се от Българския олимпийски комитет, че медалът е пристигнал, че на 23 юни ще бъде награждаването ми във връзка и с Международния ден на олимпиеца. Страхотен мотив! Радвам се, несъмнено. Най-накрая дочакахме медала. Много ми е любопитно. Искам да го видя, да го пипна “, сподели за Actualno.com олимпийската медалистка.
С награждаването ще се постави завършек на двегодишната сага за Милка манева по изчакването да приключат всички процедури по присъждането на вицешампионската й купа.
Манева се подреди пета на Олимпиадата в Лондон по повдигане на тежести в категорията до 63 кг през 2012 година Пробите на класиралите се преди нея спортистки по-късно демонстрираха, че три от тях са употребявали допинг и бяха дисквалифицирани.
Цели шест години след олимпиадата Международният олимпийски комитет (МОК) удостовери наказването на шампионката в категория до 63 кг на шампионата по повдигане на тежести Мая Манеза от Казахстан. Втората в общото класиране Светлана Царукаева от Русия също е дисквалифицирана за допинг.
Така родопчанката стана сребърна медалистка с дуел от 233 кг, а олимпийска шампионка е канадката Кристин Жирар с 236 кг.
През април т.г. ръководителят на БОК Стефка Костадинова уведоми Българската федерация по повдигане на тежести за стартиралата процедура по връчване на медала.
Пренареждането донася на България първия орден от олимпиада в женските щанги.
Доскоро в уеб страницата на МОК името на Милка Манева стоеше против бронзовия орден. Грешката в уеб страницата е към този момент поправена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР