Досегашното поведение на Илон Мъск в Twitter е свързано с

...
Досегашното поведение на Илон Мъск в Twitter е свързано с
Коментари Харесай

Диктатор по учебник. Как виждат Мъск служители и потребители на Twitter

Досегашното държание на Илон Мъск в Twitter е обвързвано с " всяване на боязън и комплициране ". Това споделя поискал да остане неизвестен чиновник на компанията, представен от TIME. „ Диктаторските му тактики са като по учебник “, споделя още той.

Още през уикенда Мъск пусна подмятания за методите, по които ще направи Twitter по-печеливш, откакто придобие платформата на стойност 44 милиарда $. След като първата му работа беше да уволни основния изпълнителен шеф и двама други висши ръководители, чиновниците не престават да чакат всеобщи съкращения, споделят други двама чиновници от компанията пред TIME.

Милиардерът също по този начин даде публичност на злокобната и безпочвена дясна доктрина на конспирацията за нападението на 28 октомври против Пол Пелоси, брачен партньор на ръководителя на Камарата на представителите Нанси Пелоси, в туит, който по-късно беше заличен. Медийни и политически анализатори видяха това като неприятна прокоба за разпространяването на дезинформация в Twitter под управлението на Мъск.

Милиардерът също по този начин е сложил ултиматум на чиновниците: или да вкарат новата платена стратегия Twitter Blue до 7 ноември, или ще бъдат уволнени, писа The Verge. Изданието цитира вътрешна преписка от компанията, която ръководи обществената платформа, и диалози с източници, осведомени с проблема.

Според тях Мъск е издал предписание за смяна в изискванията на Twitter Blue – от избираема алтернатива с месечен абонамент за 4.99 $, която отключва спомагателни благоприятни условия за настройки и унищожаване на рекламите, той желае да я оскъпи до 19.99 $ на месец и да я направи наложителна за всички профили със синя отметка за верификация.

Писателят Cтивън Kънг реагира с отвращение на тази информация, заявявайки в Twitter, че coциaлнaтa мpeжa дopи би тpябвaлo дa мy плaщa oпpeдeлeнa cyмa. Toй oбeщa дa нaпycнe Тwіttеr, aĸo Mъcĸ въвeдe тaзи плaтeнa oпция - не зapaди пapитe, a зapaди oтнoшeниeтo ĸъм пoтpeбитeлитe.

Mъcĸ oт cвoя cтpaнa зaяви, чe Тwіttеr тpябвa дa плaщa paзxoдитe cи, aĸo възнaмepявa дa cъщecтвyвa, нo в ceгaшнoтo cи cъcтoяниe плaтфopмaтa нe мoжe дa paзчитa eдинcтвeнo нa peĸлaмoдaтeлитe. Mъcĸ ĸaзa oщe нa Kинг, чe c тeчeниe нa вpeмeтo цeнaтa нa тaзи вepифиĸaция щe cлeзe дo 8 дoлapa. Cпopeд него тoвa e eдинcтвeният нaчин зa пpeмaxвaнeтo нa cпaм бoтoвeтe, тpoлoвeтe и фaлшивитe aĸayнти oт тaзи coциaлнa мpeжa.

Погребално въодушевление

Още през уикенда чиновниците на Twitter са обсъждали вероятността за всеобщи съкращения без компенсации. „ Настроението беше погребално “, споделят пред TIME двама чиновници, поискали да останат анонимни.

В неделя Мъск отхвърли в туит изказванието на New York Times, че възнамерява уволнението на чиновници преди 1 ноември. На тази дата те би трябвало да получат акции от компанията като бонуси. Това се случва всяко тримесечие и съставлява огромна част от общото възнаграждение на чиновниците.

Вътрешен документ на компанията от дните преди да бъде добита от Мъск, демонстрира че изискванията за погашение на обезщетение при преустановяване на контракта включват еднократна сума равна на най-малко двумесечната заплата, паричната равноценност на акциите, която би трябвало да получат за интервал от три месеца след деня на уволнението и парична сума за опазване на здравето – при изискване че чиновниците подпишат съглашение за преустановяване на контракта по взаимно единодушие.

В цитираните от TIME документи се споделя, че предходното управление на Twitter е обмисляло да даде на чиновниците с работни визи „ удължени “ периоди за предупреждение, с цел да имат повече време да намерят нов шеф и да останат в страната. Пред изданието обаче, поискал да остане неизвестен чиновник споделя, че  служителите с работни визи се притесняват, че няма да получат този продължен интервал на предупреждение. Това значи, че те могат да бъдат принудени да изоставен Съединени американски щати откакто бъдат съкратени.

Мъск наподобява е привлякъл група от доверени лица, които да му оказват помощ да прекрои Twitter по своя облик. Рисковият капиталист Джейсън Калаканис и крипто вложителят Срирам Кришнан написаха в Twitter, че оказват помощ на Мъск в прехода, макар че формалната стойност на тези известия остава неразбираема.

Десетки инженери на Tesla са привлечени и са им дадени сметки за вътрешните системи на платформата в дните след придобиването й от Мъск, споделят още източниците на TIME. Някои програмисти са били помолени да отпечатат своя неотдавна написан код на хартия и да го показват на Мъск за обзор, написа още изданието.

Какво да чакаме от Съвета на Twitter

Мъск също по този начин съобщи, че Twitter ще сътвори „ съвет за модериране на наличие “, с цел да разиска „ значими решения, свързани със наличието или възобновяване на сметки “.

Междувременно сметките на дясно насочени консуматори отпразнуваха придобиването на Twitter от Мъск с акция на тирада на омразата и расови обиди. Туитове с такова наличие са се нараснали с близо 500% през 12-те часа след известието, че Мъск е придобил платформата, съгласно Network Contagion Research Institute, група за разбор на обществените медии.

Ръководителят на отдела за сигурност и честност на Twitter Йоел Рот написа в мрежата, че разпоредбите на уеб страницата не са се трансформирали и че компанията подхваща дейности против близо 300 акаунта, които са разгласили повече от 50 000 туита, употребявайки една съответна засегнатост. Мъск към този момент твърди, че има вяра на Рот, само че написа в Twitter: „ За да бъдем супер ясни, към момента не сме създали никакви промени в разпоредбите за модериране на наличието на Twitter “.

Служители и консуматори обаче продължват да показват опасения, че желанията за по-меки политики за независимост на словото на Мъск биха означавали, че неразрешените поради тирада на омразата или дезинформация сметки могат да бъдат позволени назад до платформата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР