Досегашният шеф на полицейския отряд, охраняващ сградата на Конгреса във

...
Досегашният шеф на полицейския отряд, охраняващ сградата на Конгреса във
Коментари Харесай

Шефът в оставка на полицейския отряд на Капитолия е искал помощ, но не я е получил

Досегашният началник на полицейския отряд, охраняващ постройката на Конгреса във Вашингтон, сподели, че опитите му да повика Националната армия на помощ при щурма на последователите на Доналд Тръмп са били спъвани от чиновниците по сигурността на Камарата на представителите и на Сената. Това опонира на изказванията на други чиновници, съгласно които полицейският отряд не е желал такава помощ, съобщи Ройтерс.

Бившият към този момент началник на отряда Стивън Сънд сподели пред в. " Вашингтон пост ", че неговите началници са показали принуда да подхващат официални стъпки да бъде извикана Националната армия, въпреки че полицейското разузнаване е имало сведения, че множеството, събрало се на протестен протест против изборното проваляне на Доналд Тръмп, се е очаквало да бъде доста по-голяма, в сравнение с при предходни демонстрации.

Сънд сподели пред вестника, че е изискал от шефовете по сигурността на двете камари на Конгреса позволение да сложи в подготвеност Националната армия при положение, че му бъде нужна незабавна поддръжка, само че те му отказали.

Помощник-министърът на защитата по въпросите на вътрешната сигурност Кенет Рапуано сподели предходната седмица, че Пентагонът е бил по отношение на полицейския отряд на Капитолия и му било казано, че няма да е нужна помощ от Националната армия.

Сънд, който ще сдаде поста на 16 януари, откакто председателката на Камарата Нанси Пелоси настоя за оставката му, сподели, че неговото искане за помощ е било отхвърлено шест пъти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР