Досегашният президент на Турция Реджеп Тайип Ердоган обяви победата си

...
Досегашният президент на Турция Реджеп Тайип Ердоган обяви победата си
Коментари Харесай

Ердоган обяви изборната си победа пред привърженици в Истанбул

Досегашният президент на Турция Реджеп Тайип Ердоган разгласи успеха си на втория тур на изборите пред гласоподавателите си в Истанбул и изпя победната си ария пред събралото се голям брой.


Според Aнадолската организация, след обработката на 98% от бюлетините, господин Ердоган печели 52,09%, а господин Кълъчдароглу - 47,91%.

На първия тур те получиха надлежно 49,52% и 44,88%. Синан Оган, водач на дясната коалиция " Алианс на предците ", който на първия тур получи 5,17%, прикани поддръжниците си да гласоподават за Ердоган на втория тур в подмяна на договорка с него.


" Ние ще управляваме страната през идващите пет години ", съобщи господин Ердоган пред своите последователи от покрива на рейс в родния си квартал в Истанбул (излъчено от TRT Haber). " С Божията помощ ние ще бъдем почтени за вашето доверие ", добави президентът. Той назова резултата от изборите в Турция " празник на демокрацията ".


Реджеп Тайип Ердоган беше поздравен за успеха си от унгарския министър-председател Виктор Орбан, узбекския президент Шавкат Мирзийоев, азербайджанския президент Илхам Алиев, сръбския президент Александър Вучич и ръководителя на либийското държавно управление на националното единение Абдел Хамид Дбейба. По улиците на Истанбул и Анкара поддръжниците на Ердоган
Всичко за Вашата сватба
към този момент честват успеха му
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg