Досегашният председател на СЕМ Соня Момчилова беше преизбрана за още

...
Досегашният председател на СЕМ Соня Момчилова беше преизбрана за още
Коментари Харесай

Соня Момчилова беше преизбрана за председател на СЕМ

Досегашният ръководител на Съвет за електронни медии Соня Момчилова беше избрана отново за още един едногодишен мандат. Първият ѝ мандат завършва на 28 април. Момчилова беше определена на четвъртото гласоподаване с нормално болшинство. Кандидатурата ѝ беше единствената и препоръчана от Габриела Наплатанова.



Снимки: Българска телеграфна агенция

По закон, с цел да бъде определен ръководител на Съвет за електронни медии на първите три гласувания, той би трябвало да събере две трети от гласовете на членовете на регулатора. Това не се случи и се мина към четвърто гласоподаване, при което за избор е належащо единствено нормално болшинство.

За Момчилова гласоподаваха Габриела Наплатанова и Галина Георгиева. Против беше Пролет Велкова, а Симона Велева се въздържа. Така с три гласа " за " Соня Момчилова беше определена за нов мандат. Момчилова сподели, че ще продължи политиката Съвет за електронни медии да е поръчител за независимостта на българските медии.

" Ние ще продължим да се стремим и да преследваме резултати във връзка с това репутацията на Съвет за електронни медии твърдо да остане такава, каквато мисля я отвоювахме, а точно за поръчител на вашата работа. За това да работите умерено, да бъдете насърчавани в обективната си професионална и самостоятелна активност ", сподели Соня Момчилова.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР