Досегашният изпълнителен директор на DIGITALL и основател на една от

...
Досегашният изпълнителен директор на DIGITALL и основател на една от
Коментари Харесай

Нов изпълнителен директор начело на DIGITALL , Ивайло Спасов става член на Надзорния съвет на технологичната компания

Досегашният изпълнителен шеф на DIGITALL и създател на една от двете предшестващи компании, Ивайло Славов, се причислява към Надзорния съвет на софтуерната компания, считано от 1 декември 2022 година На неговото място ръководството на DIGITALL ще поеме Уве Рихтер, който разполага със забележителен управнически опит в софтуерния бранш, оповестиха от компанията.

Това е дълго планувана смяна, която цели да обезпечи оптималната последователност след привършване на интервала по промяна на компанията, в границите на който висшият мениджмънт на DIGITALL, отпред с Ивайло Славов, дружно с Надзорния съвет обрисуваха посоката за по-нататъшното стабилно развиване на компанията.

В продължение на съвсем пет години Уве Рихтер е бил основен изпълнителен шеф на STP Informationstechnologie GmbH - компания, която предлага профилирани софтуерни артикули и услуги. На тази позиция той реализира трансформацията на компанията към SaaS-услуги. Преди да заеме този пост, Уве Рихтер е имал основна роля в стратегическото преструктуриране на бизнеса като основен изпълнителен шеф на eurodata Group, която създава и ръководи софтуерни решения и ИТ услуги, основани на облачни технологии.

" Много се веселя, че с опита си ще мога да допринеса за по-нататъшното стратегическо развиване на DIGITALL. В този смисъл за мен е изключително значимо да поддържаме клиентите си по пътя им към цифровизация с интелигентни решения по допустимо най-хубавия метод. " Той поема поста от Ивайло Славов, който ще извършва дейна роля като член на Надзорния съвет. Ивайло Славов е създател на българската софтуерна компания BULPROS, която предходната година се сля с немската консултантска компания ec4u expert consulting и оттогава оперира под името DIGITALL.

" За мен беше значимо да се уверя, че сливането на двете компании е сполучливо и че DIGITALL е добре позиционирана предвид на бъдещото ѝ развиване. С нашия страховит екип от дълго време изпълнихме тази цел и мога умерено да предам оперативната активност. Очаквам с неспокойствие да работя с Уве Рихтер като част от Надзорния съвет и съм уверен, че под неговото управление DIGITALL ще реализира доста триумфи в бъдеще ", разяснява Ивайло Славов.

„ Благодарим на Ивайло Славов за отличната му работа в DIGITALL. ", съобщи ръководителят на Надзорния съвет на компанията Грегор Билер. " Той има забележителен принос за това DIGITALL бързо и сполучливо да се наложи на пазара, както и за огромната задоволеност на клиентите на компанията. Сигурен съм, че като част от Надзорния съвет той интензивно ще подкрепя бъдещото развиване на DIGITALL и ще поддържа своя почитател по най-хубавия вероятен метод. ", добавя той.  Билер е убеден, че новият изпълнителен шеф ще продължи да утвърждава позицията на DIGITALL като водеща компания в региона на цифровата промяна и облачните услуги. "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР