Досегашният главен прокурор Сотир Цацаров получи една от наградите на

...
Досегашният главен прокурор Сотир Цацаров получи една от наградите на
Коментари Харесай

И Цацаров с награда от Полицай на годината

Досегашният основен прокурор Сотир Цацаров получи една от премиите на " Полицай на годината ". Вътрешният министър Младен Маринов връчи на Цацаров почетно отличие на Министерство на вътрешните работи " За героизъм и заслуги ", оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Младши контрольор Бисер Чаушев в Граничния пункт - Момчилград е служител на реда на 2019-та година. Той е лидер на служебното куче Хас . Колективната премия бе присъдена на бранш " Измами " в Националната полиция.
 Държавен вестник обнародва указа за освобождението на Цацаров
Държавен вестник обнародва указа за освобождението на Цацаров

Указът е препоръчан от правосъдния министър Данаил Кирилов

На публична гала през днешния ден бяха раздадени премиите " Полицай на годината ". Вътрешният министър Министър Маринов благодаря за напъните, които поставят служителите на реда и дефинира напъните им като почтени, с цел да подсигуряват спокойствието на българските жители .

" Предизвикателствата пред Министерство на вътрешните работи порастват, само че целият екип потвърди, че може да се оправи с тях. Благодаря на Вас и на фамилиите Ви за търпението към работата в интерес на всички български жители ", сподели Маринов на тържеството.

Отличия получиха най-хубавите, само че зад техните резултати стоят напъните на доста сътрудници, акцентира вътрешният министър .

Наградените служители на реда работят по защита на държавната граница и външна за Европейски Съюз, по противопоставяне на стандартната, противопоставяне на тежката и проведената престъпност. Някои от отличените наблюдават за запазване на публичния ред .

На 26-то издание на тържествената гала " Полицай на годината 2019 " участваха депутати, зам.-главният прокурор Иван Гешев, ръководителят на ДАНС Димитър Георгиев , някогашни министри на вътрешните работи и основни секретари на Министерство на вътрешните работи, както и полицейски аташета на страните, упълномощени в България. Министърът благодари и на фондация " Доверие и протекция ", съучредители на премията " Полицай на годината ".

На тържествената гала бяха раздадени четири самостоятелни и четири групови награди , както и две поощрителни и две - за цивилен принос. Част от отличените получиха и награди от Прокуратурата на Р България.

По време на церемонията бе проведен търг за детски рисунки, взели участие в състезанието " Аз и Детското полицейско ръководство ". От изложените 100 произведения бяха продадени 61, за които събраха 4190 лв. .

Те ще бъдат импортирани по сметката на Националната благотворителна акция за подкрепяне на децата на починалите и потърпевшите при осъществяване на служебните отговорности чиновници от системата на Министерство на вътрешните работи .

Освен младши контрольор Бисер Чаушев, награди получиха и старши контрольор Иван Гераков - шеф на група " Престъпления срещу собствеността " в бранш " Противодействие на престъпната престъпност ", ОДМВР-Благоевград за противопоставяне на разпространяването на опиати и на кражбите. Отличията им са и за предварителна защита на продажба на акцизни артикули и трафик на хора.

На II място е контрольор Галина Великова - шпионин в бранш " Противодействие на икономическата престъпност ", ОДМВР-Силистра. Те са отличени за битка с измамите - по-специално с подправени пенсии.

На III място е награден младши контрольор Костадин Коев младши автоконтрольор I степен в група " Организация на придвижването, пътен надзор и превантивна активност " на бранш " Пътна полиция ", ОДМВР-Пазарджик .

Колективната премия " Полицай на годината 2019 година " бе поднесена на чиновниците от бранш " Измами " в националната полиция за активността им против телефонните измамници от Велико Търново, Русе и Плевен.

На I място бяха отличени чиновниците от отдел " Контратероризъм " при ГДБОП.

" За реализирани високи резултати във битката с проведената престъпност и попречване и обезвреждане активността на голям брой проведени незаконни структури занимаващи се с придобиване на бизнеса на компании, посредством заплашване, палежи, изнудвания и телесни повреди; търгуване, владеене и предпазване на противозаконни огнестрелни оръжия и разпределяне на заеми против залог или висока лихва; събиране или даване на финансови средства, употребявани за финансиране на терористични организации и покупко-продажба на нелегално огнестрелно оръжие и муниции ", стимулират оценката от МВ Р.

Втората групова премия е за мобилна гранична полицейска група на Регионална дирекция " Гранична полиция " - Елхово при Главна дирекция " Гранича полиция ". Тя е за арест на причинители на тежки престъпни закононарушения в София и в Сливен.

III място е на отдел " Криминална полиция " при ОДМВР-Бургас за полицейско майсторство.

В поощрителните награди е отличен 01 бранш " Разследване на престъпни закононарушения " към отдел " Разследване " при Столична дирекция на вътрешните работи за работа по 480 досъдебни производства.

С поощрителна премия е и 01 бранш " Престъпления срещу личността " към отдел " Противодействие на престъпната престъпност " при Столична дирекция на вътрешните работи. Те са разкрили 10 от осъществените 11 убийства през годината, акцентираха по време на церемонията.

На церемонията бяха отличени и жителите Петър Бонев от Стара Загора за това, че на 24 ноември 2019 година с риск за живота си пресече осъществяването на тежко закононарушение, заплашило живота на млада жена във влака от гара Пловдив за гара Варна.

Дамян Колев от Димитровград бе отличен за проявена гражданска позиция. Той като охранител е избавил живота на 22 души като им е оказал помощ да се изтеглят от горящо общежитие.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР