Досега Унгария, която не доставя оръжие на Украйна, се въздържаше

...
Досега Унгария, която не доставя оръжие на Украйна, се въздържаше
Коментари Харесай

Унгария блокира поредния транш от подкрепата на ЕС за Украйна

Досега Унгария, която не доставя оръжие на Украйна, се въздържаше при гласуването на решенията за следващи траншове, само че не беше блокирала тази поддръжка. По думите на европейски посланик пред кореспондента на радио RMF FM в Брюксел, ветото на Унгария е изключително възмутително, защото няма друго опрощение, с изключение на да поддържа политиката на Русия.

Страните от Европейския съюз ще окажат напън върху Будапеща по време на идната среща на външните министри на Европейски Съюз, само че в същото време имат и проект „ Б ” – както в тази ситуация, когато при започване на декември Унгария блокира Евро 18 милиарда макрофинансова помощ за Украйна. Тогава Европейски Съюз одобри законов акт, който направи допустимо даването на тази помощ, заобикаляйки Унгария – което я накара да отстъпи и в последна сметка пакетът помощи беше признат от всичи 27 държави-членки на Европейски Съюз.

Така че в случай че Будапеща не се откаже от ветото си, Европейски Съюз може да вземе решението за поддръжка на Украйна и с гласовете...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР