Досега се смяташе, че в света съществува само един вид

...
Досега се смяташе, че в света съществува само един вид
Коментари Харесай

Мистериозно растение с неземен цвят се оказа нов вид

Досега се смяташе, че в света съществува единствено един тип Monotropastrum humile. Японски учени обаче откриха, че растението в действителност е нов тип, което радикално трансформира визиите за този извънредно изглеждащ жанр растения.

За това оповестява формалният уебсайт на университета Кобе.

Зелените листа и фотосинтезата в миналото са били считани за неразделна част от растенията. Някои от тях обаче са престанали да фотосинтезират и вместо това стартират да одобряват питателните субстанции, от които се нуждаят, от други организми.

Едно от тях е необятно публикуваното в Източна и Югоизточна Азия Monotropastrum humile. Често пораства в гориста околност, където има малко слънчева светлина, като получава питателните субстанции, от които се нуждае, от гъбички. Въпреки необятното му разпространяване, по-рано се смяташе, че в света съществува единствено един тип от това растение.

Професор Суецугу Кенджи и сътрудниците му обаче откриват, че тази вариация, открита в Япония, в действителност е нов тип. Тъй като е открита за първи път в покрайнините на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР