Досега САЩ така и не успяха да гарантират напълно победата

...
Досега САЩ така и не успяха да гарантират напълно победата
Коментари Харесай

Ген. Ходжис: САЩ не работят с пълни сили за победата на Украйна

Досега Съединени американски щати по този начин и не съумяха да подсигуряват изцяло успеха на Украйна във войната против Русия, а помощта от Вашингтон е задоволителна единствено дотолкоз, че Украйна да устоява в тази битка. Това съобщи американският военачалник в оставка Бен Ходжис, някогашен командващ армията на Съединени американски щати в Европа, представен от Униан.

Правителството на Съединени американски щати неведнъж акцентира, че ще поддържа Украйна до момента в който тя не завоюва войната. За Украйна успеха значи връщане на цялата ѝ интернационално приета територия, заблуждение под отговорност на военните нарушители и приемане на репарации за породените вреди. Съединени американски щати обаче и до момента отхвърлят да дадат финален отговор какво може да значи успеха от тяхна позиция, написа ERR.

" Нашата подготвеност да се посветим на това Украйна фактически да победи, е основен миг, само че до момента не сме го създали. Гордея се с това, което предоставиха Съединени американски щати, само че то беше задоволително единствено за това Украйна да устои в битката. " – уточни американският военачалник.

По думите му, в американското Министерство на защитата е имало хора, които са подлагали на критика украинското контранастъпление, което се преглежда като непълен крах, довел до патова обстановка във войната.

" Ние в никакъв случай не бихме изпратили американски бойци на такава офанзива, без да имаме цялостно предимство във въздуха, без голямо количество инженерно съоръжение за пробив и т. н. " - разясни ген. Ходжис.

Бен Ходжис не вижда опция Украйна да седне на масата на договарянията с съветските водачи след всичко станало до момента.

" Дали някой по света си мисли, че може да подписа спокойно съглашение с президента Владимир Путин и преди всичко да чака, че ще бъде спазвано? И на второ – че за някого животът ще стане по-добър? " – пита генералът от запаса.

По думите му, съдружниците би трябвало да оказват помощ на Украйна да се възвърне, само че „ тя в никакъв случай няма да може да се възвърне, в случай че Русия седи на върха на Крим “.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР