Досега , ръководена от , е нанесла 16,7 милиарда долара

...
Досега , ръководена от , е нанесла 16,7 милиарда долара
Коментари Харесай

Израелската блокада на Ивицата Газа е нанесла щети за почти 17 млрд. долара

Досега, ръководена от, е нанесла 16,7 милиарда $ стопански вреди, задълбочила е бедността и фрапантно е нараснала безработицата. Това демонстрира последният отчет на Организация на обединените нации, в който Тел Авив се приканва да се приключи блокадата над палестинската територия.
Докладът на и развиването е следващият от няколко сходни с апели и рецензии от интернационалните организации, отправени към Израел по отношение на дългогодишната обсада на палестинска територия, предават организациите.
 Израел удари военни цели на „ Хамас “ в отговор на изстреляни ракети Израел удари военни цели на „ Хамас “ в отговор на изстреляни ракети
Израелски изстребители, хеликоптери и танкове нападнаха военни позиции на радикалното палестинско придвижване „ Хамас “ в Ивицат...
Американски медии напомнят, че Израел стартира да блокира Ивицата Газа през 2007 година, откакто придвижването „ Хамас ”, което се опълчва на съществуването на страната Израел, принудително пое контрола над територията от интернационално приетата Палестинска автономност.
Израелските ограничения, съчетани с рестриктивните мерки, наложени на Ивицата Газа, от години строго управляват придвижването на хора и артикули в палестинските територии.
Израел разказва блокадата като опит да попречи на „ Хамас ”, врагът, с който се е сблъсквал в три войни досега, да ускори военните си качества. Многобройни критици обаче настояват, че ходът на Израел, макар мъченията за към 2 милиона души в Ивицата Газа, не е довел до смяна в метода на деяние на „ Хамас ”.
" Резултатът е, че районната стопанска система на Газа е на ръба на колапса и е изолирана от палестинската стопанска система и останалия свят ", се споделя в изказване на организацията на Организация на обединените нации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР