Досега не е имало нападения на търговски кораби по въздуха,

...
Досега не е имало нападения на търговски кораби по въздуха,
Коментари Харесай

Дипломацията е ключът към освобождаването на българските моряци, обявиха експерти

Досега не е имало набези на търговски кораби по въздуха, както и с политически цели, нормално задачата е пиратство и искане на откуп. Водеща за решение на случая е дипломацията, като по-късно идва намесата на заинтригуваните страни - операторът на кораба, страната на флага и така нататък Това сподели за Българска национална телевизия кап. Димитър Димитров, президент на Европейската конфедерация на асоциациите на морските капитани.

В коментар за пленяването на кораба " Галакси лийдър ", на който капитанът и първия асистент са българи, той акцентира, че зоната в Червено море, в която се разигра офанзивата, не е избрана като високорискова. Това най-вероятно ще се промени след нападението на бунтовниците хути. Липсата на досеташни рискове обаче е повода да не е желана защита на плавателния съд.

“Основният принцип на деяние при нахлуване на търговски транспортен съд е ненасилие ”, изясни кап. Димитров.

В студиото на Българска национална телевизия казусът беше коментиран и от специалистът по Близкия изток и арабския свят проф. Владимир Чуков. Той изясни, че претекстът за похищение на кораба е политически, само че не трябва да се подценява и икономическия резултат от офанзивата. Ако тази зона се заобикаля от танкерите, тъй като са вероятни набези, това може да докара до повишение на цената на петрола, акцентира специалистът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР