Досега много хора са чували за трафик на хора и

...
Досега много хора са чували за трафик на хора и
Коментари Харесай

Трафик на хора: 10 неща, които трябва да знаем

Досега доста хора са чували за трафик на хора и иго, само че знаехте ли, че към 50 милиона хора са жертва на трафик и са поробени по света.  Тази цифра е шокираща, само че още по-шокиращо е, че това е нарастване с над 10 милиона души от 2017 година насам.

Превенция, наказателно гонене, отбрана и партньорство

През 2021 година администрацията на президента Байдън разгласява „ проект за деяние “ за битка с трафика на хора, фокусиран върху предварителната защита, правосъдното гонене и отбраната. Въпреки че не е експлицитен, проектът акцентира смисъла на партньорството, защото държавните организации поставят по-големи старания да работят с нестопански организации, университетски институции и племенни управляващи. Последното е особено, с цел да се обърне внимание на стотиците случаи на изчезнали и убити дами.

Съсредоточаването върху трафика на работна ръка, както и на трафика за проституция, е от значително значение, защото в действителност има повече случаи на трафик на работна ръка в Съединените щати и в чужбина. Международната организация на труда пресмята, че малко над 22 % от трафика е полов.

Ако определението за полов трафик включваше всички форми на детски бракове, насилствени бракове, пазаруване на булки и секс туризъм , сигурно тези цифри ще бъдат доста повече.

Всички тези числа би трябвало да се слагат на фона на това, че трафикът на хора е промишленост, която се прави оценка на 150 милиарда $. С такава астрономическа облага е елементарно да се разбере за какво трафикантите, експлоататорите и сводниците не престават продажбата на човешки същества.

10 неща, които би трябвало да знаете за трафика на хора

За да се постави завършек на трафика на хора, е нужен повече от месец, отдаден на това. Отправната точка обаче е същата – да започнете да разбирате казуса. И по този начин, дано стартираме изначало.

Тъй като започваме януари, който е избран като месец за предварителна защита на трафика на хора – ето какво е най-важно да знаем:
Трафикът на хора се дефинира като набиране, превозване, прекачване, укриване или приемане на хора посредством мощ или машинация за употребата им за облага.Трафикът на хора визира хора от всички възрасти, полове и националности, макар че дамите и децата са изключително уязвими.Трафикът на хора може да одобри доста форми, в това число трафик за полова цел, трафик на работна ръка и трафик на органи.Основните мотори на трафика на хора са търсенето на евтина работна ръка, артикули и услуги и неналичието на ефикасни закони и правоприлагащи механизми за отбрана на хората от употреба.Трафикът на хора постоянно е прикрит, което затруднява идентифицирането и преследването на трафикантите. Жертвите може да се опасяват да се изявят или даже да не осъзнават, че са експлоатирани.Има доста знаци, че някой може да е жертва на трафик на хора, в това число да бъде следен от някой различен, да няма документи за идентичност, да е в задължения и да е подложен на физическо или полово принуждение.За битката с трафика на хора е значимо да се обърне внимание на първопричините и да се ползват ефикасни ограничения за предварителна защита и отбрана, както и да се преследват трафикантите и да се дават поддръжка и услуги на жертвите.Правителства, интернационалните организации и неправителствени организации работят за битка с трафика на хора посредством законодателство, правоприлагане и стратегии за поддръжка на жертвите.Можете да помогнете в битката с трафика на хора, като подкрепяте организации, които работят за попречване на трафика, отбрана на жертвите и гонене на трафикантите, и като сте наясно с казуса и говорите за него.Ако подозирате, че някой може да е жертва на трафик на хора, би трябвало да съобщите за това на управляващите или на доверена организация, която може да помогне.
Национална телефонна линия за битка с трафика на хора е 0800 20 100 .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР