Досъдебно производство за присвоени пари от пенсии чрез използване на

...
Досъдебно производство за присвоени пари от пенсии чрез използване на
Коментари Харесай

Присвоени пари от пенсии разследва полицията в Кърджали

Досъдебно произвеждане за присвоени пари от пенсии посредством потребление на документи с погрешно наличие е формирано в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Кърджали с разпореждане на Районната прокуратура, оповестиха от районния пресцентър на Министерство на вътрешните работи в родопския град.

По първични данни, гражданин на Кърджали показва пред Териториалното отделение на Националния застрахователен институт (НОИ) удостоверения за добит застрахователен стаж с вписани погрешни данни за разпределяне на пенсия. Неправомерно получената и присвоена сума е в размер на към 30 000 лв.. Работата по случая продължава бранш " Противодействие на икономическата престъпност " и проверяващ служител на реда, прецизираха от полицията.

През 2020 година в Кърджали закупи популярност случай, при който 346 гастарбайтери се оказаха аграрни производители. Опитът за машинация се разкри, откакто при съпоставянето на данните, подадени в Национален осигурителен институт и наличното в системата на Министерство на вътрешните работи за интервала 1 април - 28 феувруари 2020 година бяха открити въпросните 346 души, които не са упражнявали трудова активност като аграрни стопани, защото са били отвън България. На тези лица бяха постановени разпоредби за отвод за погашение на парични компенсации за бременност и раждане и за развъждане на малко дете. Така бе предотвратена вреда за бюджета на държавното публично обезпечаване за над 2 470 000 лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР