Дори за някои хора да не е най-важен, то цветът

...
Дори за някои хора да не е най-важен, то цветът
Коментари Харесай

Ето кои са цветовете на колите които губят най-малко стойност

Дори за някои хора да не е най-съществен, то цветът играе огромна роля при избор на нова кола. В автомобилната промишленост има цели отдели, които изследват по какъв начин разнообразни цветове на дизайна на автомобила се отразяват на обезценяването и не инцидентно множеството нови модели идват с по този начин наречения “Launch colour” или избран цвят който подхожда най-вече на модела и е показван на разнообразни фотоси, публични представяния и рекламни акции.

Въпреки, че както споменахме цвета не е най-важното в една кола, то се оказва, че той има значение и за обезценяването на автомобила. Американците от iSeeCars са създали изследване на пазара в последните четири години, като показват кои са цветовете на колите които губят минимум стойност през това време.

В тригодишното изследване преди всичко е жълтият цвят, който е изгубил едвам 20.4%, следван от бежовото с 22.8% и оранжевото с 27.1%. Извън челната тройка остават зеленото с 31.3%, сиво с 36.4% и алено с 36.9%. Класацията е допълнена още от синьо с 37%, сребристо с 37.6%, бяло с 38% и черно с 38.4%.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР