Дори вмъкна истинската причина - не можем да получим фондовете

...
Дори вмъкна истинската причина - не можем да получим фондовете
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Предстои критична 2023 , която ще зададе облика на България поне до края на десетилетието

Дори вмъкна същинската причина - не можем да получим фондовете по Плана за възстановяне. Това значи, че Статуквото приготвя някаква правосъдна промяна под негов надзор, която да бъде допустима за Европа.

Янев също загатна потребността от 160 депутати зад нея. Тънкият миг е, че всички партии без тези, които са за действителна промяна - Демократична България и Политическа партия - имат над 160 депутати. Т.е не е невероятно да се прокара такава промяна, чиято цел постоянно е била: “да се променим, без да се променяме ”.

Много е допустимо и да се одобряват проверяващи основния прокурор функционалности на Министерство на вътрешните работи или арбитър. И тук се сещам за диалога ми с другар - песимист за опцията за някаква промяна:

“И какво като назначат някой да го проверява? Нали този някой отново ще е от тях? Тези хора са се оплели като свински вътрешности - взаимни услуги, общи далавери, утъпкани кариерни пътеки? Мислили сме го с по-мъдри глави и сме стигнали до извода, че първо е нужна сериозна чистка в правосъдната система. Как ли? Независима препоръка от Европа на фрагментите по критерии за професионализъм, които те да не могат да покрият. Без това - вика - всяка промяна ще е ялова и прахуляк в очите на същата Европа. ”

Всъщност - надали е мъчно за познаващите правосъдната система да стигнат до същия извод.
Спомняте си какво дал отговор един наказан мафиот в Италия на въпрос какво е мафията. Замислил се и попитал на собствен ред:

“Г-н арбитър, в случай че има конкурс за прокурор и се явят човек с опит, професор по право и един цялостен негодник, съгласно вас - кого ще изберат? ”
“Вероятно некадърника? ” - дал отговор съдията без да се замисли.
“Е, това е мафията ” - споделил мафиотът.

Предстои сериозна 2023, която ще зададе образа на България най-малко до края на десетилетието. Както стана през 1923 година

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР