Дори в пандемията Германия е република на пътуващи“ - според

...
Дори в пандемията Германия е република на пътуващи“ - според
Коментари Харесай

Въпреки коронакризата Германия си остава страна на пътуващи

Дори в пандемията Германия е „ република на пътуващи “ - съгласно индустриалният съюз Bauen-Agrar-Umwelt (IG BAU), скъпите наеми и цените на жилищата принуждават милиони чиновници да карат с часове от къщите си до местоработата си.

„ Не всеки може да работи вид домакински офис – доста хора би трябвало да търпят дълги пътувания, с цел да стигнат до работа. Разстоянията от повече от 100 километра са всичко друго, само че не и необичайност за строителните служащи да вземем за пример “ - споделя Федералният ръководител на IG Bau Робърт Файгер - „ Основен проблем е че животът е станал извънредно безценен през последните години, изключително тук-там, където са основани доста работни места - в метрополиси като Берлин, Мюнхен и Франкфурт, само че също и в градски региони и академични градове. “

Синдикалистът се базира на последните данни на Федералната организация по заетостта. Според тях над 3,5 милиона чиновници не са работили във федералната страна, в която са живели предходната година. Повече от един на всеки 10 чиновници, подлежащи на социалноосигурителни вноски, напуща федералната си страна по пътя за работа. В съпоставяне с миналата година броят на пътуващите на дълги дистанции се е нараснал с 4,5 %.

Федералните страни, в които изключително огромен брой хора идват да работят извън включват Северен Рейн-Вестфалия (461 000), Баден-Вюртемберг (426 000), Бавария (425 000), Хесен (408 000) и градове като Хамбург (368 000) и Берлин (366 000). Има изключително висок дял на пътуващите има в Долна Саксония (454 000), Рейнланд-Пфалц (338 000), Бранденбург (305 000), Шлезвиг-Холщайн (244 000) и Саксония-1410 ).

"Цифрите за превозване на огромна част от времето в път към местоработата са на доста високо равнище от години. Това не е единствено за сметка на засегнатите, които губят скъпо време за фамилията и занимания, само че и вреди на околната среда ", споделя Фейгер. - „ Решаващ принос за решение на казуса "пътуване до месторабота " е основаването на жилища на налични цени, в случай че е допустимо на местата, където хората желаят да работят и живеят “. И на този декор той приветства проектите на новата ръководеща в Германия „ светофарна коалиция “ да строи 400 000 нови жилището годишно, в това число и 100 000 субсидирани обществено жилища.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР