Дори след ваксиниране срещу Covid-19, хората трябва да носят маски

...
Дори след ваксиниране срещу Covid-19, хората трябва да носят маски
Коментари Харесай

СЗО: Ваксинираните трябва да бъдат с маски на места, където има Covid

Дори след имунизиране против Covid-19, хората би трябвало да носят маски за лице в региони, където се популяризира вирусът, съобщи СЗО в петък, откакто Съединени американски щати взеха решение, че имунизираните не се нуждаят от маски.
" Ваксините са животоспасяващи, само че сами по себе си те не са задоволителни ", написа Световната здравна организация в имейл до Агенция Франс Прес.
 Маските ще се трансфорат в сезонно облекло след пандемията, счита основният инфекционист на Съединени американски щати Маските ще се трансфорат в " сезонно облекло " след пандемията, счита основният инфекционист на Съединени американски щати
Според основният инфекционист на Съединени американски щати лекар Антъни Фаучи, защитните маски могат да се трансфорат в „ сезонно облекло “ след пан...
Коментарът последва вчерашното решение на американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите по отношение на отпадането на условието да се носят маски от хора, които са изцяло имунизирани против Covid-19.
към този момент имат една или и две дози, а случаите бързо понижават до приблизително 38 000 за седем дни или 11 на 100 000 души население.
СЗО се въздържа да разяснява съответно обстановката в Съединени американски щати, само че специалистите подчертаха, че решението за унищожаване на коронавирус рестриктивните мерки, в това число рекомендациите за носене на маски, би трябвало да разчита освен на степента на имунизация.
Става въпрос за това какъв брой циркулира вирусът, сподели ръководителят на СЗО за Covid-19 Мария Ван Керхове, като посочи, че има поради разновидностите на вируса, които циркулират.
 Проверки в градския превоз за носене на маски Проверки в градския превоз за носене на маски
Двама пасажера с непоставени вярно маски бяха хванати при взаимна инспекция в столичния квартал Красна поляна. Проверките са всекид...
Доказано е, че употребяваните ваксини против Covid-19 са доста ефикасни за попречване на съществени болести и гибел. Има от ден на ден доказателства, че те обезпечават висока отбрана против зараза и предаване на вируса, само че те " не са 100 % ефикасни против попречване на зараза ".
" Можете да иматеили даже умерени признаци даже след имунизация ", сподели специалистът и предизвести, че " имунизацията сама по себе си не е гаранция против зараза или против опцията да предадете тази зараза на други ". Макар и рядко, само че въпреки всичко може да се случи.
Затова би трябвало да се съблюдават другите защитни ограничения, като носенето на маска, разграничаването и така нататък, до момента в който страните доближат равнището, при което огромен брой хора са предпазени и циркулацията на вируси и предаването доближат доста ниски равнища.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР