Дори със сушилня прането и сушенето на дрехи изисква доста

...
Дори със сушилня прането и сушенето на дрехи изисква доста
Коментари Харесай

5 начина да направите сушилнята още по-ефективна

Дори със сушилня прането и сушенето на облекла изисква много време. Но въпреки всичко има способи да накарате уредът да работи по-ефективно и да ви обезпечава по-добре изсушени облекла за по-кратко време. Прочетете тези 5 съвета на експертите, които можете да употребявате в всекидневието вкъщи.

Подгответе се авансово

Доброто сушене стартира с добра предварителна подготовка. Колкото по-сухи са облеклата, преди да влязат в сушилнята, толкоз по-бързо ще можете да ги приберете в дрешника си. Затова експертите предлагат да пуснете втори цикъл на центрофуга, даже когато към този момент сте употребявали най-мощната стратегия на пералнята си. Така ще отстраните авансово оптимално доста влага от облеклата и ще облекчите работата на сушилнята.

Грижете се за сушилнята

За да работи в действителност добре, вашата сушилня има потребност от малко постоянни грижи. Най-важната от тях е почистването на филтъра за мъх – лишава единствено минутка, само че усъвършенства доста успеваемостта на уреда. Добре е да придобиете навика да вършиме това елементарно деяние след всяка приложимост на сушилнята. Можете да почистите филтъра на ръка и даже да употребявате прахосмукачка, в случай че ви е по-удобно (особено в случай че филтърът е на неловко за вас място). Някои модели разполагат с филтър с опция за миене под течаща вода и това може да е още по-удобно за вас.

Разделяйте прането

Ако е претъпкана, сушилнята ще прави работата си постепенно и некачествено, а облеклата ще се оплитат една в друга и ще е мъчно да ги разделите, когато ги извадите. Специалистите предлагат в никакъв случай да не претоварвате уреда, а постоянно да слагате малко по-малко пране, в сравнение с е указаният най-много. Понякога това значи да разделите прането на две елементи – в действителност това се постанова в множеството случаи, в случай че имате комбинирана пералня и сушилня. Внимавайте също по този начин за дребните облекла, които се усукват елементарно към другите като чорапи, долни дрехи и други Ако ги пуснете настрана, ще намалите преплитането на облеклата.

Изберете сушилня с потенциала на пералнята

Всъщност можете да избегнете разделянето на прането, в случай че си купите сушилня със същия потенциал, какъвто има и пералнята ви. Така ще можете бързо и елементарно просто да прехвърлите прането в сушилнята, да настроите програмата и да спестите време и работа на уредите.

Използвайте торби за сушилня

Удобно би било да употребявате и специфични торби за сушене, в които да отделите дребните облекла от останалото пране и да си улесните доста домакинската работа. Те са предопределени за слагане на чорапи, чорапогащи, долни дрехи и други дребни неща за пране. Имат цип или връзки, които разрешават да ги пандизите добре. Изработени са от лека, синтетична материя, която е напълно на дупки, с цел да разрешава през нея елементарно да минава горещият въздух, като в това време облеклата остават на едно място и не се оплитат в останалите.

Още по-добра концепция е да употребявате същите пликове и в пералнята – те са подобаващи и за това. Отделете дребните облекла още в самото начало на прането и просто прехвърлете торбичката от пералнята в сушилнята. Малката загадка тук е да не препълвате торбата, а да оставите задоволително пространство, с цел да могат водата и горещият въздух да минават свободно към облеклата.

 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР