Дори при реализиране на решение за две държави между Израел

...
Дори при реализиране на решение за две държави между Израел
Коментари Харесай

Нетаняху: Дори при решение за две държави ще имаме военен контрол над палестинските територии

Дори при осъществяване на решение за две страни сред Израел и палестинците, Тел Авив ще резервира боен надзор върху всички палестински територии, съобщи през вчерашния ден израелският министър председател Бенямин Нетаняху, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

" При всички случаи, със или без трайно споразумяване на спора, Израел ще резервира цялостен боен надзор върху всички региони западно от река Йордан, в това число Западния бряг и линията Газа ", сподели във видеообръщение Нетаняху.

Съединени американски щати, които са най-верният съдружник на Израел, все по-настойчиво приканват за решение с две страни, което да планува спокойно взаимно битие сред еврейска и палестинска страна, в чиито граници да бъдат включени палестинските територии, окупирани от Израел през 1967 година - Западният бряг, Източен Йерусалим и линията Газа.

Вашингтон упорства за решение за две страни като средство за споразумяване както на сегашната война в Газа, по този начин и на десетилетния израелско-палестински спор.

Нетаняху от своя страна, като представител на израелската десница, построи дългогодишната си политическа кариера значително върху твърдото си опълчване на решението за две страни и през вчерашния ден на процедура удостовери тази си позиция.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР