Дори на сегашните IT системи не можем да осигурим адекватна

...
Дори на сегашните IT системи не можем да осигурим адекватна
Коментари Харесай

Борисов за IT сектора: Не можем да си защитим системите, ЕС е извън топ 10

Дори на сегашните IT системи не можем да осигурим съответна отбрана – не приказвам единствено за България, а за целия Европейски съюз. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов при откриването на форума " Формиране на цифровото бъдеще на Европа: Високопроизводителни калкулации за научни и промишлени приложения в извънреден мащаб ".
Борисов посочи, че с цел да се развиват технологиите, би трябвало да е развита сферата „ Сигурност “. „ Иначе се дава опция на терористите да вършат чудеса “, добави министър председателят.
Бойко Борисов акцентира и, че Европейският съюз бил отвън топ 10 на страните, които са на първо време що се отнася до високите технологии. Според премиера „ на пръв взор много безнадеждно сме изостанали “, визирайки България, само че незабавно сподели, че имаме доста огромни обичаи – поради Джон Атанасов, и капацитет, поради многото деца, връщащи се с медали от надпревари по точни науки.
Тези народи, които разполагат със суперкомпютри и технологии, внезапно ще надминат останалите, безапелационен беше Борисов. Бавно тръгваме, като забележим, че казусът съществува, само че пък за сметка на това постоянно го решаваме и го решаваме по този начин, че да сме още веднъж водещи, приключи министър председателят.
username: usertv

password: gispress

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР