Дори млади хора в идеално психическо здраве са подложени на

...
Дори млади хора в идеално психическо здраве са подложени на
Коментари Харесай

Недоспиването буквално може да ви побърка

Дори младежи в идеално психическо здраве са подложени на риск от болести на нервната система, в случай че спят по-малко от пет часа на денонощие.

Това настояват австралийски учени, които изследвали над двадесет хиляди индивида на възраст от седемнадесет до двадесет и четири години. Специалистите разкрили връзка сред хроничното недоспиване и психологичните болести.

Тези болести могат да се трансфорат в същински продължителен проблем, в случай че човек спи по-малко от девет часа на денонощие. Девет часа са нужното време, което възвръща мозъка и нервната система, уверени са учените.

Ръководителят на проучването професор Ник Глоциър счита, че нарушаванията на съня са значим признак, който сочи съществуването на психическо разстройство, най-често меланхолия.

 Недоспиването безусловно може да ви побърка

Според професора недоспиването покачва риска от развиване на сърдечно-съдови болести и води до струпване на непотребни килограми.

Авторите на проучването считат, че понижаването на продължителността на съня е директно обвързвано с публикуваните в последно време хронични психически отклонения у младежите.

Това се отнася най-много за хората, които постоянно спят по-малко от предложената от експертите норма – а по-точно девет часа, което се отразява върху положението им.

За да съхраните допустимо най-дълго психическото си здраве, би трябвало да вземете нужните ограничения и да възстановите естествения темп на сън и будуване.

Лошото е, че хората отсрочват множеството работа, която имат, за след вечерните вести, и си лягат към два-три часа през нощта, а стават към седем, с цел да съумеят да си свършат работата денем.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР