Дори лятото да не е прекалено горещо, то е същинско

...
Дори лятото да не е прекалено горещо, то е същинско
Коментари Харесай

Какво да правите през лятото, ако имате проблеми със сърцето

Дори лятото да не е прекомерно горещо, то е същинско тестване за сърцето. Ето какво можете да извършите, с цел да отбраните здравето си в жегата и при какви признаци би трябвало неотложно да се консултирате с доктор.

Внимание! Статията е единствено с осведомителна цел и не може да се употребява за диагностициране и определяне на лекуване. Посетете вашия доктор при съществуването на проблем!

1. Жегата

През лятото най-големият зложелател на сърцето е топлината. Колкото по-висока е температурата на въздуха, толкоз по-ниско е наличието на О2 в него. В тази обстановка сърцето работи с двойно натоварване - това не е елементарно даже за изцяло здрав и мощен организъм.

2. Дехидратацията

Вторият проблем е дехидратацията. Интензивното изпотяване оказва помощ на тялото ни да поддържа безвредна телесна температура, само че колкото по-малко течност има в него, толкоз по-плътна става кръвта ни и толкоз по-голям е рискът от формиране на кръвни съсиреци.

Освен това с потта от тялото се отделя освен вода, само че и сол, както и калий - естествения бранител на сърцето ни. И в случай че не полагате специфични старания за възобновяване на електролитния баланс и салдото на калий, сърдечните проблеми няма да закъснеят.

Дори и да избягвате несъразмерната физическа интензивност в горещо време, рискът от смяна в кръвното налягане през лятото е доста по-висок, в сравнение с през останалите сезони. В жегата пулсът се усилва даже неподвижен и това може да докара до рискови стойности на налягането.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР