Дори и след едно добро наспиване през нощта, всичко, което

...
Дори и след едно добро наспиване през нощта, всичко, което
Коментари Харесай

Как да останете бодри без кофеин

Дори и след едно положително наспиване през нощта, всичко, което е належащо, с цел да ни умори, е едно тромаво пътешестване до службата или едно натоварващо съвещание. Вероятно сходни са аргументите, заради които доста хора пиятследобед кафе или черен чай. В изключително притеснителни случаи протягат ръка и към енергийните питиета, които съдържат конски дози кофеин.Но би трябвало да имате поради, че има доста други способи да се ободрите, вместо да се тъпчете с кофеинови питиета, като някои от тези способи в действителност могат да бъдат и занимателни, с изключение на здравословни. Ето някои от тях:

Намалете времето пред екрана - в случай че се взирате по през целия ден в екрана на компютъра си, или в екрана на телефона и таблета си може да получите тъй наречените синдром на компютърното зрение. При него очите са раздразнени и сухи, появява се замъглено или двойно виждане, главоболие и болки в гърба и врата. Намалете времето си пред екрана до най-малко, мигайте постоянно, оправете позата си пред бюрото и насочвайте погледа си към отдалечен обект на всеки 20 минути.

Яжте здравословна закуска следобеда – ниската кръвна захар може да ви замае и да ви направи умствено летаргични. Същият резултат, парадоксално, могат да провокират и огромните ястия, тъй като затрудненото и натоварено храносмилане лишава доста сила. Ако маскирате енергийния апетит с кофеин, единствено ще получите моментно освежаване, преди да ви връхлети още по-сериозна рецесия. Затова яжте здравословно. Много проучвания демонстрират, че закуска, богата на фибри и протеини, е доста ефикасна за увеличение на вниманието и ободряването на организма. Наблегнете на авокадото, фъстъченото масло, целината, морковите и хумуса.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР