Дори и през 2018 г. "Стената" на Пинк Флойд може

...
Дори и през 2018 г. "Стената" на Пинк Флойд може
Коментари Харесай

Дигиталната стена на Samsung е модулен microLED телевизор

Дори и през 2018 година "Стената " на Пинк Флойд може би не би изглеждала по друг метод. Samsung към този момент също си има своя "Стена ", само че тя е много по-различна. Тя идва във формата на първия в света модулен тв приемник, който компанията показа по време на ревюто CES 2018, което се организира през миналата седмица в Лас Вегас.

Samsung патентова още един сгъваем смарт телефон

Телевизорът употребява microLED екран, който се счита за по-добрата опция на известните сега OLED панели. Тя употребява милиони самостоятелни диоди, които могат да светят самостоятелно.

Технологичните трендове през 2018 година

За разлика от OLED обаче, microLED заменя органичния материал с неорганичен, като по този метод взема решение главния минус на OLED. С времето OLED стартира да губи част от свойствата си и не осветява всички пиксели отмерено. Освен това може да има "прогаряне " на изображения, чийто силуети да са забележими и при напълно черен екран или промяна на фрагмента.

При microLED тези проблеми са решени. Използват се дребни диоди, които се създават и сглобяват един по един субпиксел. Това лишава време, защото става дума за милиони пиксели и всеки би трябвало да бъде тестван дали работи.

Сгъваемите смарт телефони са бъдещето, счита Microsoft

Технологиите, с които се сбогувахме през 2017 година

Въпреки това Samsung счита, че взема решение и огромна част от тези проблеми със своя тв приемник със звучното име The Wall (Стената). Телевизорът се създава на дребни модули, което разрешава по-бързо да се сглобяват най-различни форми и размери. Един от минусите е, че при мощна насрещна светлина или гледане от по-близко разстояние, сглобките сред модулите може да са леко забележими.

Въпреки това компанията счита, че при приложимост, качеството на картината е съвсем съвършено и сглобките не са забележими. Освен това с времето технологията ще се развива от ден на ден. Първите сходни тв приемници ще се продават още тази година и въпреки цените им към момента да не са известни, сигурно няма да са налични за всеобщия консуматор най-малко първоначално.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР