Дори и най-слабите жени понякога, като застанат пред огледалото, се

...
Дори и най-слабите жени понякога, като застанат пред огледалото, се
Коментари Харесай

Защо жените мислят, че са дебели, когато не са

Дори и най-слабите дами от време на време, като застанат пред огледалото, се случва да си кажат: "Тази рокля ме прави дебела! ".

След редица проучвания и изследвания, преподаватели от University College в Лондон разкрили, че обликът на тялото, който се проектира в мозъка на дамите, когато се погледнат в огледалото, е "напълно килнат " и е с 2/3 по-широк от действителния. Същото се следи и при мъжете, само че не толкоз изявено, защото дамите са доста по-чувствителни към формата на някои елементи от тялото си.

"Някои хора се поглеждат в огледалото, гледат тялото си и си споделят, че не са дебели. Всичко е обвързвано с мозъка и душeвността ни. Това е верният метод на мислене ", разяснява един от учените, провели проучването, написа Moetodete.

Изследователите изготвили резултатите след редица проби с доброволци. По този метод те основали "карта " на мозъчната визия за човешкото тяло, която по-късно сравнили с действителните размери и форми на тялото.

След края на проучването, учените открили, че дистанцията сред показалеца и палеца на ръката съгласно мозъка е 69% по-голямо от действителната отдалеченост сред тези два пръста.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР