Дори и да оцелее кабинета на гласуването в сряда, това

...
Дори и да оцелее кабинета на гласуването в сряда, това
Коментари Харесай

ДБ: И да оцелее кабинетът, предстоят тежки разговори

Дори и да оцелее кабинета на гласуването в сряда, това ще е на косъм и отново няма да бъде с болшинство, което може да обезпечи устойчиво ръководство на България в тази ужасяваща рецесия.

Пак ще се наложи да седнем и да водим диалог по съответни политики. Това съобщи съпредседателя на Демократична България Христо Иванов. В студиото на Нова телевизия той съобщи, че не знае по какъв начин ще се развие другата седмица политическа рецесия и дали кабинетът на Петков ще оцелее в пленарна зала при гласуването на вота на съмнение.

Иванов съобщи, че доста се спекулира с тематиката за търговия на депутати, а такова нещо няма. " Аз персонално не върша такива опити и разполагам с информацията, каквато е по медиите. Има опит да се убедят депутати с политически причини. "

Христо Иванов е уверен, че това е единствената допустимо настройка в този парламент - държавно управление с мандат на " Продължаваме промяната ", защото те са получили мандата от българския народ за смяна, а България има потребност от смяна. България би трябвало да отвори нова страница ". Кой ще е министър председателят е въпрос към мандатоносителя, изясни Христо Иванов.

" Ще има доста комплициран развой на съвещания, в случай че въобще успеем да стигнем до там ", само че Христо Иванов е уверен, че би трябвало да се резервира този кабинет, въпреки и по-късно да предстоят диалози - " Всички би трябвало да осъзнаят, че не трябва да тласкаме страната към нови избори. " Визията си за формат на диалозите, както и бъдещата формула на ръководство на страната - програмна или експертна - Христо Иванов не посочи.

Стабилно ръководство на страната би трябвало да се резервира най-малко до локалните избори и това би трябвало да стане с разговор и единодушие по избрани политики. Самият Христо Иванов открои, че постоянно се е старал да резервира разговора, какъвто е нужен даже и с ГЕРБ и Движение за права и свободи. А като политиките и целите, които са извънредно значими той откри влизането в Еврозоната, модернизацията на българската войска и горещия картоф Република Северна Македония.

Като основен приоритет Иванов уточни още и правосъдната промяна - " И не, няма да мине без отстраняването на Гешев. Това би трябвало да стане допустимо, другояче няма да можем да отворим нова страница. "

По отношение на опозицията в лицето на ГЕРБ и Движение за права и свободи Иванов съобщи: Те изгубиха тези месеци да си отговорят на въпроса за какво е основана такава непоносимост към тях. На тях им би трябвало още време да останат в чистилището на изпълнителната власт.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР