Дори Google не е имунизиран срещу крипто зимата. Филип Шиндлер,

...
Дори Google не е имунизиран срещу крипто зимата. Филип Шиндлер,
Коментари Харесай

Крипто зимата удари рекламната империя на Google

Дори Гугъл не е ваксиниран против крипто зимата. Филип Шиндлер, основен бизнес шеф на Гугъл, изясни забавянето на растежа на приходите на Alphabet през третото тримесечие на 2022 година отчасти със спад в разноските за реклама на крипто компании и други компании във финансовия бранш, осведоми CNBC.

По думите му, има оттегляне на рекламодатели от сфери като застраховки, заеми, ипотеки и криптопазар.

За третото тримесечие Гугъл записва 6% общ растеж на рекламата - най-слабият от 2013 година насам, с едно изключение - тримесечието при започване на пандемията.

Спрямо година по-рано приходите от реклами в YouTube са намалели. Изпълнителният шеф Сундар Пичай сподели, че „ предизвикателният макроклимат “ оказва въздействие върху рекламния бизнес на Гугъл.

Макар Шиндлер на два пъти да изяснява слабите резултати с криптопазара, той не влезе в детайлности.

Индустрията на криптовалутите беше ударена през 2022 година, защото вложителите избягаха от рисковите активи и разпродадоха цифровите монети и обвързваните с тях акции, за които наддаваха през предходните няколко години. Биткойн и етериум изгубиха близо 60% от цената си тази година. Крипто борсата Coinbase, която стана обществена през 2021 година, записва спад с над 70%. Междувременно промишлеността беше обхваната от банкрути, защото хедж фондовете и кредиторите видяха, че ликвидността им понижава и в някои случаи бяха принудени да просрочат отговорностите си. Celsius Network, Voyager Digital и Three Arrows Capital са едни от по-забележителните имена, които бяха принудени да банкрутират.

Обръщайки взор към фирмите, виждаме съкращения на доста места.

Blockchain.com редуцира 25% от личния състав си през юли, Coinbase - 18% от работната си мощ през предходния месец, а Crytpo.com редуцира личния състав си на две стъпки тази година.

Краткосрочното едва показване не е причина за паника за Гугъл. Компанията вижда в криптопазара ясни благоприятни условия за напредък.

По-рано този месец да вземем за пример Гугъл сподели, че ще разчита на Coinbase, с цел да стартира да разрешава на клиентите да заплащат за облачни услуги с криптовалути през 2023 година Освен това Coinbase ще реалокира приложения, свързани с данни, в облачната инфраструктура на Гугъл от Amazon Web Services, на които компанията разчита от години.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР