Дори да сте пропуснали първия очен преглед, когато детето е

...
Дори да сте пропуснали първия очен преглед, когато детето е
Коментари Харесай

Трябва ли хлапето да сложи очила

Дори да сте пропуснали първия очен обзор, когато детето е било на 3-4 години, е добре преди учебно заведение, да го заведете на офталмолог, с цел да ревизира зрението му за нормалните отклонения, които постановат носене на очила – далекогледство, късогледство, астигматизъм.

В ранна възраст те нямат изявени признаци и може да бъдат пропуснати.

Ако обаче не се поправят в точния момент и детето не постави очила, натоварването на очите, което има в първи клас, ще докара до недоволства - главоболие, бърза отмалялост, честа поява на ечемик, които родителите не могат да си обяснят и изобщо не свързват с диоптрите. 

Децата обикновено са далекогледи, тъй като тяхното око е по-късо спрямо това на възрастния  човек. Постепенно с израстването на окото този диоптър понижава. 
Астигматизмът най-често не се трансформира. А късогледството постоянно постанова промяна с очила, тъй като има риск да се усили.

Далекогледство

Почти всички деца се раждат далекогледи, само че с придвижване на възрастта диоптърът понижава и нормално изчезва. И, когато би трябвало да тръгнат на учебно заведение, множеството са с обикновено зрение.
Ако въпреки всичко има потребност от диоптър, това е моментът бързо да вземат ограничения, тъй като постепенно, само че несъмнено и трайно, той поврежда зрението.

В клас ученикът ще ще се пробва да концентрира предметите, като напряга очите си. Това ще докара до отмалялост, изключително при работа на близко – четене, писане, работа на компютър. Резултатът е - главоболие, зачервяване, раздразнение и сълзене.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР