Дори да мислим за такива преговори, те са е възможни

...
Дори да мислим за такива преговори, те са е възможни
Коментари Харесай

Киев: Ще преговаряме с Москва, след като руските войски напуснат украинската територия

" Дори да мислим за такива договаряния, те са е вероятни единствено откакто съветските войски изоставен нашата територия ", съобщи той пред медиите, измежду които и Агенция Франс Прес. " Всички схващат, че няма да беседваме с руснаците " преди този момент, добави той.

Ермак призна, че контраофанзивата на силите на Киев " не се движи толкоз бързо " (колкото се е очаквало), само че увери, че западните съдружници на Киев не му оказват напън по този въпрос.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба пък изрази удовлетворение от резултатите от неотдавнашната среща на върха на НАТО във Вилнюс и сподели, че страната му към този момент психически е член на пакта.

" Преодоляхме психическата преграда и виждам, че за Украйна към този момент на съществено се приказва като за като член на НАТО ", сподели през днешния ден украинският първи посланик в изявление за украинската телевизия.

Кулеба сподели, че съжалява, че не е бил изработен " огромен скок ". " Но този огромен скок (за участие в НАТО) неизбежно ще пристигна и това ще стане доста по-рано, в сравнение с в този момент ни се коства ", добави украинският външен министър.

Той сподели, че всички са уверили Украйна на срещи при закрити врата, че участието ѝ в пакта наближава, а единствените въпроси, които остават, са по кое време и какъв брой бързо ще стане това.

Кулеба добави, че е имало диалози с сътрудниците по формулировката за " пакта за сигурност ", препоръчан от западните страни, до момента в който участието в НАТО стане постижимо.

" Ние го възприемаме като гаранции за сигурността, те го възприемат като политически задължения в областта на сигурността ", сподели Кулеба. Той изрази вяра, че взаимната декларация ще бъде последвана от двустранни документи с правни задължения.

Украинският президент Володимир Зеленски не съумя да реализира по този начин мечтаната покана Украйна публично да се причисли към НАТО на срещата на върха на пакта във Вилнюс. Вместо това Киев получи уверения, че страната може да стане член на алианса след края на войната с Русия, която Москва стартира през февруари 2022 година

Ангажиментите в областта на сигурността от страна на страните от Г-7 се чака да спомогнат за усилване на дълготрайната финансова и военна помощ за Украйна, в това число с доставки на модерно военно съоръжение за нейните военновъздушни и военноморски сили.

Руски дронове са нанесли вреди на украински административни и жилищни здания след офанзиви против град Днепър и няколко региона покрай руско-украинската граница, оповестиха през днешния ден Киев и Москва.

В град Кривой рог, отечество на украинския президент Володимир Зеленски, дрон е разрушил административна постройка и е развалил други здания на общинско дружество, написа в " Телеграм " военният шеф на Днепропетровска област Сергий Лисак. Той разгласява фотоси на разрушенията.

Две жилищни здания също са били развалени, добави Лисак. Общо регионът е нападнат с шест дрона и артилерийски огън.

Междувременно Русия заяви, че е разгърнала системи за противовъздушна защита във Воронежска област, където през вчерашния ден е свалила три украински дрона.

В граничещата с Украйна съветска Курска област управляващите оповестиха, че са свалили дрон над град Курчатов, където е развалена жилищна постройка. Курската АЕЦ се намира единствено на 4 км от едноименния град, показва ДПА.

Засега управляващите не са съобщили за жертви и ранени при някоя от изброените офанзиви.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР