Дораяки или Пържен гонг е японско ястие, направено от две

...
Дораяки или Пържен гонг е японско ястие, направено от две
Коментари Харесай

Дораяки - японски палачинки с бобена паста

Дораяки или Пържен гонг е японско ядене, направено от две пухкави палачинки, слепени с пастата Анко. Пълнежът се подготвя от...

Необходими Продукти

● яйца - 2 бр.
● захар - 70 г
● мед - 1 с.л.
● сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
● вода - 50 мл + 1 - 3 с.л.
● брашно - 130 г
● олио - 1 с.л.
● анко - 100 г (сладка паста от червен боб)

Начин на подготвяне

Дораяки или Пържен гонг - японско ядене, направено от две пухкави палачинки, слепени с пастата Анко. Пълнежът се подготвя от сварен червен фасул, подсладен със захар.

В купата благодарение на миксер разбийте яйцата със захарта и меда до побеляване към 3 минути. Медът би трябвало да е течен. Разтворете содата във водата и прибавете към сместа.

Добавете пресятото брашно и разбъркайте до приемане на хомогенното тесто. Покрийте купата с домакинско фолио и оставете за 30 минути.

След това прибавете 1-3 с.л. вода и разбъркайте. Тестото не би трябвало да е доста гъсто, нито доста течно.

Загрейте тигана и го намажете леко с олиото. Равномерно кафяв цвят на пухкавите палачинки може да стане единствено когато пластът масло в тигана е допустимо най-тънък.

В средата на тигана благодарение на супена лъжица сипете от тестото, с цел да извършите палачинка с диаметър към 8 см. Печете на слаб огън.

Когато на повърхността на палачинката се появят мехурчета, незабавно обърнете и изпържете за към 10-20 секунди. Тестото е задоволително за 8-10 японски палачинки.

Слепете палачинките две по две с пастата Анко.

Сервирайте топли Дораяки.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР