Допуснат е сериозен дефицит на дървен материал в България, което

...
Допуснат е сериозен дефицит на дървен материал в България, което
Коментари Харесай

България спира износа на дърва към трети страни, търсенето у нас три пъти по-голямо

Допуснат е сериозен недостиг на дървен материал в България, което ще докара до повишение на цените, само че въпреки всичко няма риск за хората в селските региони да останат на студено. Това съобщи пред bTV Явор Гечев, министър на земеделието в служебното държавно управление.

„Ясно е, че сега има недостиг на дървен материал, а сме на края на лятото. Пропуснат е моментът да се реши, че търсенето на дървен материал поради проблемите е повишено три пъти“, съобщи Гечев. И изясни, че това неизбежно ще се отрази и на цените.

„Още през днешния ден ще се разпоредя да бъде спрян износът към трети държави“, добави той. И предвижда, че ще би трябвало най-малко месец за стабилизиране.

„Цената на кубик дърва е пазарна. Може да натиснем цената надолу що се отнася до селските райони“, продължи той. И добави: „Няма риск хората в селските региони да останат на студено.“

Гечев отхвърли да приказва за други проблеми, оставени му като завещание в министерството. „Има доста несвършена работа, само че в този момент не желая да се спирам на нея. Когато към този момент не съм министър, ще кажа доста неща“, съобщи Гечев.

Той разяснява и обвиняванията от управлението на Българска социалистическа партия към него и другите двама социалисти, станали министри в служебното държавно управление на Румен Радев. „Странни са ми тези неща, които се случват. Да ме упрекват във връщане на модела ГЕРБ в Министерството на земеделието, не го разбирам. Недоумявам по какъв начин може да бъда обвиняван“, сподели Явор Гечев.

Служебният министър обясни, че някогашният шеф на изпълнителна изпълнителната организация по горите Александър Дунчев не е уволнен, а самичък е решил да напусне, като по информация все още щял да става народен представител от „Продължаваме промяната“. От дни организацията е с нов шеф – Стоян Тошев.

„Който злоупотребява с горите, рискът да бъде заловен оттук насетне ще е доста по-голям“, разяснява Явор Гечев.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР