допусна тежка загуба в четвъртата си зимна контрола в Турция.

...
допусна тежка загуба в четвъртата си зимна контрола в Турция.
Коментари Харесай

Първа загуба, но каква: Лудогорец бе ошамарен от украинския шампион в Белек

позволи тежка загуба в четвъртата си зимна контрола в Турция. Българският първенец отстъпи с 1:4 на Динамо (Киев). Това бе първото проваляне на " орлите " по време на зимната подготовка след 2 равенства и 1 победа.
Разградчани губеха с 0:4 към 78-ата минута, откакто във вратата им се бяха разписали Денис Гармаш от пресилена дузпа, Витиньо, Шапаренко и Шкурин. Дванадесет минути преди края на постоянното време Кирил Десподов осъществя дузпа, отсъдена за нарушаване против него в наказателното поле. В 16` Мануел Шоу от състава на българския отбор получи втори жълт картон и напусна терена прибързано.
Утре на Лудогорец му следва пета инспекция в Белек - против Динамо (Тбилиси). тя стартира в 16,00 часа.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
Лудогорец първи стигна до удар към вратата на противника, като в 4` Каули насочи изстрел след композиция с Янков, само че Бушчан съумя да се оправи. И първият корнер за " орлите " в мача, изпълнен от Десподов, не докара до заплаха пред вратата на украинците.
Спорен миг беляза 15-ата минута на дуела, когато поради нарушаване на Мануел Шоу той получи жълт картон, а против тима му бе отсъдена дузпа. Футболистът на " орлите " претендираше, че нарушаването е направено отвън наказателното поле, само че без да бъде чут. От бялата точка Денис Гармаш осъществя 11-метровия удар, откакто подлъга Падт за ъгъла на осъществяване. Картонът бе втори за Шоу, който напусна терена много прибързано, а в игра влезе Алекс Сантана.
В 19` Пластун почисти рискова топка наоколо до вратата на своя отбор, а в ответната офанзива, бърза и със единствено 2-3 подавания, бранител на Динамо се оправи с удара на Десподов. След инкасираното попадение българският отбор в продължение на повече от четвърт час е по-активният отбор в офанзива. Така в 36` се стигна до по-опасни дейности пред вратата на украинците - Рик Джонатан насочи подъл изстрел, който след рикошет се отби в гредата. Шанс за Динамо и техният вратар Бушчан.
В 38` неточност на Лудогорец докара до втори гол във вратата им - оставеният непокрит в наказателното поле Витиньо се пребори да добута топката зад голлинията на противника - 2:0. Няколко минути по-късно след чудесна контраофанзива Серджио Падт се намеси, спасявайки " орлите " от допустимо трето попадение. Минута преди края на постоянното време от първата част футболисти на двата тима се счепкаха между тях, което не бе изненада, поради нервите в този мач.
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
Второто полувреме стартира с известно закъснение и с няколко промени в двата състава - Ихинио Марин размени Сотириу в българския отбор, а звездата на Динамо Виктор Циганков влезе на мястото на Караваев. Динамо направи смяна и под рамката - Денис Бойко размени Георги Бушчан. Втората половина на дуела стартира повече от сполучливо за украинците, които в 48` направиха преднината си класическа. В обстановката след недоразумение в отбора на Анте Шимунджа Боялски бе оставен непокрит в наказателното поле и насочи удар, само че Падт отрази. Отбитата топката обаче отиде у Вивчаренко, който не сгреши - 3:0.
В идващите минути " орлите " извършиха свободен удар, при който Пластун съумя да засече и стреля с глава, само че в навън. В 59` прибързан Десподов стреля над вратата от отдалеченост, а 9 минути по-късно - в 68`, Марин съумя да върне едно попадение във вратата на Динамо, само че то бе анулирано поради засада.
В 75-ата минута българският първенец получи четвърти гол във вратата си след композиция сред Шапаренко и Шкурин, приключила с изстрел с левия крайник на нападателя в десния ъгъл на Падт - 4:0. В 78` Десподов беше фаулиран в наказателното поле и съдията свири дузпа за " орлите ". Зад топката застана пострадалият, който заблуди Бойко и я прати в мрежата му за 1:4.


Лудогорец: Падт, Пластун, Краничник, Пинас, Икоко, Шоу, Янков, Каули, Сотириу, Десподов, Рик
Динамо (Киев) : Бушчан, Дубинчак, Сирота, Забарний, Тимчик, Сидорчук, Шепельов, Гармаш, Витиньо, Караваев, Вербич

ПРЕДИ МАЧА
В предходните си три дуела в Турция футболистите на Анте Шимунджа записаха две равенства и една победа:
18.01. Лудогорец 1:1 Висла Краков
21.01. Лудогорец 3:3 Волфсбергер
27.01. Лудогорец 2:1 Висла Плоцк
* Любопитно е да се означи, че двата отбора са се срещали 3 пъти досега в другарски конфликти и те постоянно са завършвали при резултат 2:1 (2 победи за " орлите " ).
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР