Допускът до класифицирана информация на служебния вътрешен министър Бойко Рашков

...
Допускът до класифицирана информация на служебния вътрешен министър Бойко Рашков
Коментари Харесай

Достъпът до тайни на Рашков е отнет, докато той е бил преподавател

Допускът до класифицирана информация на служебния вътрешен министър Бойко Рашков е бил лишен, до момента в който той не е имал потребност от него. Това е станало през 2019 година, когато той е бил учител в УНСС.

" Не съм имал безусловно никаква служебна нужда да имам достъп до класифицирана информация. Пита се задачата за какво към оня миг не са оповестили този факт в медиите ", съобщи Рашков пред бТВ.

Новината за отнетия достъп бе обявена от, часове преди президентът Румен Радев да подпише декрет за освобождението му от служба по предложение на държавното управление. Пред Българска национална телевизия от Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) удостоверяват, че отнемането е от 23 април 2019 година и е за период от три години.

По това време мандатът на Рашков като началник на Бюрото за надзор на специфичните разследващи средства е изминал, т.е. той не работи с такава информация. От отнемането на достъпа действително не следва нищо.

При назначението му за вицепремиер и вътрешен министър той още веднъж би следвало да получи достъп и то без авансово изследване, каквото се изисква за други държавни длъжности. Това е очебийно и в отговора на ДКСИ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР