Допреди няколко дни като че ли най-голямата въпросителна около Оскарите

...
Допреди няколко дни като че ли най-голямата въпросителна около Оскарите
Коментари Харесай

Защо Леонардо ди Каприо пропусна Оскарите: 10 пъти, в които Академията го пренебрегна


Допреди няколко дни сякаш най-голямата въпросителна към Оскарите беше дали Лили Гладстон ще завоюва Оскар за основна женска роля, или статуетката за повторно ще отиде при Ема Стоун.

Днес към този момент знаем отговора на този въпрос, само че в медийното и онлайн пространството витае различен:

Защо Леонардо ди Каприо не участва на церемонията, с цел да поддържа екранната си партньорка и сътрудниците си от Убийците на цветната луна “?

Истината е, че артистът не беше номиниран за осъществяването си във кино лентата на Мартин Скорсезе. А още по-неоспоримата истина е, че този факт е продължение на дългогодишното занемаряване от страна на Академията към работата на Ди Каприо.

По този мотив ние събрахме мненията, които витаят в пространството от 30 години, и в галерията ви припомняме 10 невероятни функции на Леонардо ди Каприо, за които той остана без премия Оскар (или даже без номинация):
 10 пъти, в които Оскарите подцениха Леонардо ди Каприо  10 пъти, в които Оскарите подцениха Леонардо ди Каприо  10 пъти, в които Оскарите подцениха Леонардо ди Каприо  10 пъти, в които Оскарите подцениха Леонардо ди Каприо
Въпреки че постоянно е подкрепял огромната вечер и номинирания си филм (дори самият той да не е получил номинация), този път Лео не беше забелязан измежду публиката. Оказва се, че повода е в натоварение му график.

Актьорът сега снима новия си филм на режисьора Пол Томас Андерсън. В началото на годината на Ди Каприо от снимачната площадка на плана, за който не се знае съвсем нищо. Според клюки в него ще вземат участие още Шон Пен и Реджина Хол.

Много от почитателите на киното считат, че Ди Каприо за следващ път е бил подценен, когато не получи номинация за най-хубав артист за ролята си на Ърнест Бъркхарт в „ Убийците на цветната луна “.

Същевременно колежката на Ди Каприо, Лили Гладстон, беше номинирана за най-хубава актриса.
                             

Когато номинациите за Оскар станаха ясни, пред Variety Лили отбрани своя сътрудник, заявявайки, че и тя, и родителите ѝ са останали възмутени от пренебрегването му.

„ Бяха ядосани “, изясни тя. „ Той беше първият, който ми изпрати поздравления. Казах му какъв брой смутени останахме. “

Въпреки че беше на трето място по номинации от всички филми, „ Убийците на цветната луна “ завърши нощта на Оскарите без нито една статуетка.

Това накара медиите и почитателите за следващ път да заговорят за пренебрежението от страна на Академията както към Лео ди Каприо, по този начин и към Мартин Скорсезе.

Сложната връзка сред Лео и Оскарите се показва в общо 7 номинации през годините, само че единствено една – освен това ненапълно противоречива, получена премия за " Завръщането ", който надалеч не е измежду обичаните на киноманите филми на Ди Каприо.
                             

 Ето ги огромните спечелили на премиите Оскар 2024  Ето ги огромните спечелили на премиите Оскар 2024  Ето ги огромните спечелили на премиите Оскар 2024  Ето ги огромните спечелили на премиите Оскар 2024
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР